J-hope (BTS) bewijst met grungy single ‘MORE’ zijn veelzijdigheid als artiest én als persoon

Het eerste solonummer van BTS tijdens hun “pauze” is een feit. Rapper j-hope (Jung Ho-seok) is de eerste van de zeven die z’n eigen werk deelt met de wereld. Het gaat om het nummer MORE dat een prerelease vormt voor zijn album ‘Jack in the Box’ dat binnen twee weken verschijnt.

Op 14 juni 2022 kondigde de Zuid-Koreaanse boyband BTS aan dat ze de komende tijd meer zullen focussen op hun solowerk. Al betekent die pauze allesbehalve rust voor de fans van de groep. Zo verscheen vorige week al Left & Right, een samenwerking van Jung Kook met de Amerikaanse zanger Charlie Puth en was V als special guest uitgenodigd op de modeshow van Céline in Parijs. En nu is ook het eerste echte solonummer daar. Het gaat om MORE, de prerelease voor het album ‘Jack in the Box’ van j-hope.

MORE

MORE is niet het eerste solowerk van j-hope. De rapper bracht in 2018 namelijk al zijn eerste solo-mixtape uit. ‘Hope World’ toonde een veelzijdige, maar vooral upbeat en vrolijke kant van j-hope. In 2019 werkte j-hope samen met de zangeres Becky G voor het nummer Chicken Noodle Soup. Ook dat was dansbaar en uptempo. Door zijn optimistische persoonlijkheid en upbeat nummers kreeg j-hope van z’n fans al de bijnaam “Sunshine”, al klinkt MORE nu meer als een dreigende donderwolk.

Met het album ‘Jack in the Box’ wil j-hope een andere kant van z’n persoonlijkheid belichten. Die krijgen we al duidelijk te horen in MORE. MORE is een klassiek hiphopnummer, maar dan met een duister kantje met invloeden uit rock en grunge. J-hope rapt over de succesvolle carrière die hij al heeft, maar hoe z’n honger voor meer nog niet gestild is. MORE zorgt er vooral voor dat wij hongerig zijn voor meer. En dat zullen we binnenkort ook krijgen.

‘Jack in the Box’

MORE vormt een prerelease van het album ‘Jack in the Box’ dat op vrijdag 15 juli 2022 zal verschijnen. Vanaf die dag kan je via streamingplatformen naar de nummers op het album luisteren. Het fysieke album zal verschijnen op vrijdag 29 juli 2022.

De eerste verwijzingen naar ‘Jack in the Box’ zijn al te vinden in de videoclip. Die speelt zich namelijk af in een kartonnen doos die j-hope in het begin van de clip in handen krijgt. We maken ook al kennis met een alter ego van de rapper. Dat alter ego heeft een narrenhoed zoals een Jack in the box standaard ook heeft. We krijgen j-hope daarnaast ook te zien met een liveband, wat we waarschijnlijk ook mogen verwachten tijdens het liveoptreden van MORE. J-hope staat op 31 juli 2022 als headliner op het Amerikaanse festival Lollapalooza.

Bekijk hier de videoclip van MORE van j-hope:

Beluister het nummer hier op Spotify:

Meer
Lees meer...