K-popgroep NewJeans overtuigt op Lollapalooza

De K-popgroep NewJeans stond gisteren op het podium van het Amerikaanse festival Lollapalooza. Het was het eerste optreden op een festival voor de jonge K-popgroep, maar ze wisten het publiek te overtuigen met hun enthousiaste persoonlijkheden en ijzersterke vocals.

Het festivalseizoen is volop aan de gang en daar doen ook de K-popgroepen gretig aan mee. Vorige maand stond Stray Kids zo als headliner op Lollapalooza Paris en gisteren mocht NewJeans het beste van zichzelf geven op het podium van de Amerikaanse (en grootste) versie van Lollapalooza.

NewJeans

De groep NewJeans maakte haar debuut op 22 juli 2022 en viel meteen op. NewJeans werd namelijk op een heel andere manier gelanceerd dan andere K-popgroepen. Voor 22 juli was er namelijk niets bekend over de leden van de groep. Daardoor leerden we Minji, Hanni, Danielle, Haerin en Hyein pas echt kennen wanneer hun eerste nummer Attention dropte.

Ook muzikaal koos NewJeans voor een heel andere aanpak dan de meeste andere vrouwelijke K-popgroepen. Met hun muziek, die geïnspireerd is op R&B uit de nineties en nillies, wisten ze al snel een trouwe fanbasis te verzamelen en die werden gisteren getrakteerd op een indrukwekkend optreden.

Bekijk hier het debuut van NewJeans:

Lollapalooza

Na de succesvolle passage van j-hope van BTS en de boyband TXT vorig jaar, maakte Lollapalooza ook dit jaar weer plaats voor verschillende K-popnamen op de affiche. De eerste daarvan kwam gisteren in actie. Het ging om de groep NewJeans die dus nog maar iets meer dan een jaar bezig is, maar wel al de harten van fans wereldwijd wist te veroveren.

NewJeans stond op het T-Mobile-podium, dat volledig volgelopen was om de beloftevolle K-popgroep aan het werk te zien. En de vijf meisjes stelden niet teleur. Ze zongen tijdens het volledige optreden live, ook wanneer ze aan het dansen waren. De bindteksten dezen ze in perfect Engels en het aanwezige publiek at uit hun hand.

Het concert werd ook gelivestreamd op Hulu en het fanplatform Weverse. Daar kon de groep nog eens respectievelijk 88.000 en 137.000 kijkers lokken.

Meer
Lees meer...