K-popgroep TXT headliner op Lollapalooza en ook NewJeans en The Rose staan op de affiche

Lollapalooza, een van de grootste festivals van de Verenigde Staten, heeft z’n affiche voor 2023 aangekondigd. Daarop staan deze keer drie K-popnamen. TXT was vorig jaar al te zien op het festival in Chicago, maar wordt nu geüpgraded naar een headliner. NewJeans en The Rose staan voor het eerst op het festival.

Vorig jaar pakte Lollapalooza uit met twee K-popnamen. Het ging toen om de boyband TXT en j-hope van BTS. Die laatste was de headliner op de laatste avond en sloot het festival zo af. TXT keert dit jaar terug als een van de headliners.

Drie K-popgroepen

Na het succes van de K-popartiesten vorig jaar, nodigde Lollapalooza deze keer drie K-popgroepen uit. TXT, kort voor Tomorrow by Together, stond vorig jaar al op het festival. De vijfkoppige groep maakte toen duidelijk een goede indruk want nu zijn ze een van de headliners. TXT prijkt zo tussen de andere headliners Kendrick Lamar, Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers, Odesza, Lana Del Rey, Karol G en The 1975.

Naast TXT zijn er nog twee Zuid-Koreaanse artiesten te vinden op de affiche. Het gaat daarbij om de meidengroep NewJeans en de indierockband The Rose. NewJeans maakte vorig jaar haar debuut en was meteen razend populair, zowel in Korea zelf als in het buitenland. Hits als Attention, Hype Boy, Ditto en OMG zijn niet weg te slaan uit de playlists van K-popfans. Voor de groep wordt het hun eerste grote festival. The Rose was recent al te zien op Lollapalooza Argentina en Lollapalooza Chili. Dit weekend zullen ze te zien zijn op Lollapalooza Brasil en later dit jaar ook op Lollapalooza Stockholm. En daar komt nu dus ook de grootste en originele editie van het festival bij. The Rose maakte dit jaar z’n comeback na de legerdienst van drie van de leden onder een nieuw agentschap.

Lollapalooza gaat door van 3 tot 6 augustus in Grant Park in Chicago. Het is voorlopig nog niet duidelijk wie op welke dag zal spelen.

Meer
Lees meer...