Kandidaat trekt zich terug na uitlekken oud seksfilmpje in Sint-Truiden

Een kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Truiden heeft zich teruggetrokken na het uitlekken van een oud seksfilmpje. Het filmpje, dat zeven jaar geleden werd opgenomen, werd verspreid door een ex-partner van de politica. De terugtrekking gebeurde “in onderling overleg”, aldus burgemeester Ingrid Kempeneers (cd&v).

De afgelopen week werd in Sint-Truiden de kieslijst van burgemeester Ingrid Kempeneers voorgesteld, genaamd ‘Team Ingrid’. Kort daarna besloot één van de kandidaten zich terug te trekken. Volgens Kempeneers is de aanleiding een oud seksfilmpje dat zeven jaar geleden door een ex-partner werd verspreid. “Blijkbaar had nog iemand dat in zijn bezit”, zegt de burgemeester aan Het Belang Van Limburg.

Burgemeester Kempeneers benadrukt dat de beslissing om zich terug te trekken, in overleg met de kandidate zelf is genomen. Hoewel de storm rond het filmpje was gaan liggen, bestond de vrees dat het vlak voor de verkiezingen opnieuw zou opduiken. “Ook al was het voorval al oud, er was toch de mogelijkheid dat het weer zou spelen tijdens de verkiezingscampagne”, legt Kempeneers uit.

Vervanging door Sofie Vanroye

De teruggetrokken kandidate blijft zich volgens Kempeneers wel inzetten voor de jongeren in Sint-Truiden. Op de kieslijst werd ze intussen vervangen door Sofie Vanroye, die haar plaats inneemt als kandidaat voor ‘Team Ingrid’.

Meer
Lees meer...