Haalde Kanye inspiratie voor nieuw nummer bij ‘The Legend of Zelda’?

Kanye West, The Legend of Zelda: Ocarina Of Time
EPA, The Legend of Zelda: Ocarina Of Time

Kanye West heeft eindelijk zijn nieuwe album ‘Jesus Is King’ uitgebracht. De release werd meerdere keren uitgesteld, dus keken fans er enorm naar uit. Voor het album haalde Kanye heel wat inspiratie uit zijn nieuwe levensstijl. De rapper dompelde zich namelijk volledig onder in de wereld van het Christendom en haalde inspiratie uit gospelmuziek en bijbelverzen. Maar ook de videogame ‘The Legend of Zelda’ lijkt een inspiratiebron te zijn van Kanye West.

‘Jesus Is King’, het langverwachte album van Kanye West, kwam vorige week eindelijk uit. Kanye, die in zijn eigen woorden bezig is aan zijn “spirituele reis”, neemt ons op dat nieuwe album mee op die tocht. Hij gebruikt daarvoor bijbelverzen en zijn eigen ervaringen, maar blijkbaar speelt hij als ontspanning tussen de Sunday Services door al eens graag een videogame.

The Legend of Zelda

Eén van de nummers op ‘Jesus Is King’ is Selah. Een nummer over – jawel – Kanye’s geloof. Maar het zijn niet de betekenisvolle lyrics of Kanyes verwijzingen naar zijn emotionele uitspattingen in het verleden die voor commotie zorgen, maar wel iets helemaal anders.

Het gedeelte van het nummer, waarin het gospelkoor herhaaldelijk “Halleluja” zingt, klinkt voor gamers namelijk bekend in de oren. De melodie van dat gedeelte lijkt een perfecte kopie van het nummer Gerudo Valley uit de soundtrack van het spel The Legend of Zelda: Ocarina Of Time. Louie Zong plaatste de twee nummers over elkaar en merkte daarbij op dat het echt om exact dezelfde melodie gaat. Het is dus waarschijnlijk dat Kanye geïnspireerd was door het nummer uit het spel, of dat het toevallig is blijven hangen nadat hij het eens speelde.

Beluister hier het volledige nummer Selah van Kanye West:

Beluister hier Gerudo Valley uit The Legend of Zelda: Ocarina Of Time:

Beluister hier het volledige album ‘Jesus Is King’ van Kanye West:

Gesponsorde artikelen