Kanye West praat voor het eerst over zijn mentale aandoening en onthult details over zijn album ‘Ye’

Kanye West praat voor het eerst over zijn mentale aandoening en onthult details over zijn album ‘Ye’

Op 1 juni kwam het nieuwe album ‘Ye’ van Kanye West uit. Daar staan enkele nummers op die verwijzen naar een donkere periode in zijn leven, met onder andere een drugsverslaving en een bipolaire stoornis. “Het is geen handicap, het is een superkracht”, vertelde West aan radiopresentator Big Boy. De rapper vertelde voor het eerst openlijk over zijn geestelijke gezondheid. 

Het nieuwe album ‘Ye’ van de Amerikaanse rapper Kanye West onthulde een paar donkere gedachten. Zo gaat het nummer I Thought About Killing You over zelfmoord en de moord op iemand anders. In het tweede nummer op zijn album rapt hij over zijn drugsverslaving en de gevolgen ervan: een bipolaire stoornis. Donderdag sprak hij voor het eerst met de radiopresentator Big Boy over deze geestelijke aandoening. Dat schrijft het Amerikaanse weekblad Billboard.

Uitlaatklep

Kanye zegt dat kunst een uitlaatklep is voor hem: “Ik ben zo gezegend en zo bevoorrecht omdat ik denk aan mensen met mentale problemen die geen Kanye West zijn, die dat album niet kunnen maken en laten voelen dat alles goed is”, aldus de rapper.

YouTube – BigBoyTV

Op 39-jarige leeftijd werd hij gediagnosticeerd met een psychische aandoening, maar zelf ziet hij dat niet als een beperking. “Het is geen handicap, het is een superkracht”, vertelde hij aan Big Boy. En die superkracht verwerkte hij in zijn album: “Ik wilde iets dat overeenkomt met die energie dat het universum me geeft.”

Van ‘Kanye’ naar ‘Ye’

Voor de keuze van de titel ‘Ye’ heeft Kanye West ook uiteraard een verklaring: “Ik geloof dat ‘ye’ het meest gebruikte woord in de Bijbel is, en in de Bijbel betekent het ‘jij’. Dus ik ben jij, ik ben ons, wij zijn het”, zei West. “Het album heette eerst ‘Kanye’, wat ‘de enige’ (the only one) betekent, maar veranderde naar ‘Ye’. Het album is meer een weerspiegeling van wie we zijn.”

Ondertussen is het album al te beluisteren op Spotify en Apple Music.

Epa

Bekijk hier het volledige interview met Kanye West:

Gesponsorde artikelen