Left Right
scrollTop top

Karen Damen stapt over naar VTM: ‘Familie’, ‘Liefde voor Muziek’ en misschien ‘The Voice Senior’


© Karen Damen van SBS naar VTM

Van een aardverschuiving in het Vlaamse medialandschap gesproken! Karen Damen was de jongste jaren actief bij VIER en VIJF, maar ze verhuist nu naar VTM. Dat we haar nog vaak op televisie zullen zien, staat in de sterren geschreven. Zo heeft Damen “een dragende rol” in Familie beet, net als een plaats in Liefde voor Muziek. Bovendien wordt er gefluisterd dat ze coach wordt in The Voice Senior.

Karen Damen stapt over van SBS naar VTM. Dat melden de kranten van De Persgroep. Damen was de jongste jaren erg actief bij VIER en VIJF.

Ze was te zien in programma’s als Camping Karen & James en Nieuwe Buren. In dat laatste programma moest ze samen met James Cooke zien rond te komen met een leefloon van 768 euro per maand. Vorig jaar sloeg Damen de bal echter mis met het programma Karen maakt een plaat. Daarin werd ze gevolgd in haar poging om als solo-zangeres in Vlaanderen door te breken. Ze kreeg weinig kijkers en veel kritiek.

Dragende rol in Familie

Om te beginnen krijgt het ex-K3’tje een belangrijke rol in Familie. Het gaat om “een dragende rol in een nieuwe verhaallijn”. Ze zal de verpleegster Vanessa Mariën vertolken, die een bepalende rol zal spelen in het leven van Alfons, Anna, Albert en Benny. 

Karen Damen naar ‘Familie’

Vanessa zal voor het eerst in beeld komen in het wooncentrum van Anna, Albert en Alfons, en wordt gezien als de dynamische, zorgzame en gezellige verpleegster die door iedereen graag wordt gezien. Vooral Alfons heeft haar graag. Vanessa heeft een grote mond, maar een klein hartje, net als de échte Karen Damen.

Eigen programma op termijn?

Toch lijkt Damen te hopen op den duur opnieuw een eigen programma te krijgen: “Dit voelt enorm goed en plezant aan. Ik mag opnieuw gaan zingen en acteren. Precies wat ik heel mijn leven al wil doen en ook doe. Dus, hier zit een enorm tevreden en blije vrouw. Ik zit boordevol energie om er weer volledig in te vliegen.”

“Een eigen tv-programma à la Camping Karen & James is nog niet voor direct, maar ik ben vragende partij. Eerst gewoon focussen op de andere dingen. En vooral op mijn intreden in Familie. Ik hoop en verwacht dat ik in een enorm warme familie ga belanden. Ik ken al heel veel toekomstige collega’s. Ik voel dat ik daar goed ga terechtkomen. Ik zal ook een peter en meter krijgen die me in het begin gaan begeleiden. Ik vind het best spannend, maar kijk er enorm naar uit. Het is ook leuk dat ik een rol krijg die in het verlengde ligt van wie ik ben. Dat is net iets gemakkelijker dan volledig in de huid van een ander persoon kruipen. De fijne, lieve, begrijpende, sympathieke verpleegster spelen, dat moet me liggen.”

“Nooit bagger over me heen gekregen”

“Uiteraard ben ik gelukkig met deze nieuwe start”, gaat Karen verder. “Gelukkig heb ik nooit bagger over me gekregen. Ik heb niet echt het gevoel dat ik ben weggeweest. De fans ook niet. Ik heb wél geleerd dat ik mijn agenda onder controle moet houden en moet kunnen genieten van de dingen die op me afkomen.”

“Na het afscheid van K3 en Studio 100, waar alles voor ons werd geregeld, moest ik plots alles alleen doen. Het heeft een hele tijd geduurd voor ik dat onder controle had. En neen, deze nieuwe start voelt niet aan als een revanche. Helemaal niet. Ik heb het gevoel dat de puzzel past, dat alle stukjes op de juiste plaats zijn gevallen.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452