Kars de bordercollie werd meegenomen: zijn wanhopige gezin heeft 1.000 euro over voor de vinder

Kars de bordercollie werd meegenomen: zijn wanhopige gezin heeft 1.000 euro over voor de vinder

De ergste nachtmerrie van hondeneigenaars: je trouwe viervoeter die op een mooie dag gewoon niet meer komt opdagen. Da’s de hel waar de baasjes van Kars, een bruine bordercollie, al weken in verblijven. Want Kars sprong over de omheining en is daarna nooit meer teruggezien. “We zijn echt bang dat iemand hem gestolen heeft”, zegt Helena Menten. 

Bijna twee maanden, zo lang is het geleden dat de familie van Kars hun bruine bordercollie nog gezien heeft. Kars sprong over de omheining van de tuin, dat deed hij wel vaker, maar deze keer kwam hij niet terug. De familie van de hond zocht overal, in de buurt, in asielen. Maar van Kars is geen spoor.

Dochter Helena richtte dan maar de Facebookgroep Kars De Bruine Bordercollie op, waarmee ze hoopt om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Want het einddoel, Kars thuiskrijgen, is nog steeds niet gelukt. Al meer dan vijfduizend mensen liketen of volgden de pagina, maar de gouden tip moet nog binnenkomen.

Gestolen

Daarom looft de familie nu 1.000 euro uit aan wie Kars levend thuisbrengt, al levert dat geen zekerheid op over het lot van de hond. “Wij zijn nu 99% zeker dat hij gestolen is”, zegt Helena. “De oproepen of meldingen die we kregen waren altijd loos alarm of een andere hond. Verder zagen we ook nooit een foto. Kars is ondertussen bijna 2 maand weg en het is tijd dat hij naar huis komt!”

Kars woont al zes jaar bij de familie Menten. Over de heg springen deed hij al ongeveer even lang. “We hebben alles geprobeerd, maar hij bleef erover springen. Normaal ging hij gewoon even wandelen, maar kwam dan terug. Dat was de laatste keer niet zo. De buren zagen hem nog rond een uur of zeven, maar dat is de laatste keer dat we een spoor van hem hadden.”

Nooit gevonden

De familie is er dan ook van overtuigd dat Kars gestolen is. “Als hij dood was, dan hadden we hem nu wel al gevonden, als hij in een asiel zat, ook. Maar geen van de twee is het geval. Dus moet hij bij iemand binnen zitten.”

Intussen zijn tientallen mensen op zoek naar Kars, een totaal onverwachte reactie. “We zijn echt overweldigd door het aantal mensen dat gewoon zomaar komt helpen, zelfs mensen die we niet kennen. Daar zijn we zo dankbaar voor.”

Wie tips heeft over Kars of denkt ‘m gezien te hebben, kan dat melden op het nummer: 0473/93.45.88. Wie dat liever anoniem doet, kan dat via het nummer: 0485/20.20.68.

Karsdebruinebordercollie/Facebook

Gesponsorde artikelen