Khabib Nurmagomedov verliest misschien al z’n prijzengeld na gevecht tegen Conor McGregor

Khabib Nurmagomedov verliest misschien al z’n prijzengeld na gevecht tegen Conor McGregor

UFC-president Dana White denkt eraan om het prijzengeld van 2 miljoen dollar van Khabib Nurmagomedov in te houden na het gevecht tegen Conor McGregor. De reden: vlak na het duel braken er hevige gevechten uit waar vooral het kamp van Khabib schuld aan had.

Nadat Khabib Conor McGregor afgelopen weekend bewusteloos gekregen had, sprong hij uit de boksarena om Dillon Danis aan te vallen, een teammaat van McGregor. Daardoor ontstonden er gevechten en moest de politie tussenkomen (hier vind je een uitgebreid verslag van het gevecht en wat er zich daarna nog allemaal afspeelde).

Khabib heeft zich ondertussen geëxcuseerd voor zijn acties, maar wees ook naar McGregor. Die zou hem onrespectvol hebben behandeld in de aanloop naar het gevecht door zijn geloof, zijn land en zijn vader te beledigen. Volgens sommigen waren die uithalen van McGregor echter pure show (lees hier waarom).

Hoe dan ook boete

UFC-baas Dana White zegt nu dat er hoe dan ook een boete komt voor Khabib. De NSAC (Nevada State Athletic Commission) hield voorlopig het prijzengeld van Khabib nog vast, maar het zou kunnen dat ze dat ook definitief zouden inhouden. White oppert er nu echter voor om niet de volledige 2 miljoen die Khabib werd belooft in te houden, maar slechts 250.000 dollar.

De UFC-baas zegt ook nog dat Khabib waarschijnlijk een uitsluiting van 4 tot 6 maanden boven het hoofd hangt van de NSAC. Hij bevestigt meteen ook dat wat de NSAC ook uitspreekt, zal bekrachtigd worden door de UFC. De NSAC heeft alleen zeggenschap in de staat Nevada, waar UFC 229 plaatsvond. Er zou dus makkelijk rond een schorsing van de NSAC kunnen gewerkt worden door een volgende gevecht te laten plaatsvinden in een andere staat of zelfs een ander land (zo had McGregor al een akkoord dat z’n volgende gevecht in z’n thuisland Ierland zou plaatsvinden). Maar White maakt zich nu dus sterk dat de UFC de beslissing van de NSAC zal bekrachtigen.

Busincident

Khabib zelf vroeg zich op de persconferentie na het gevecht al af waarom hij zo hard werd aangepakt, maar dat de acties van McGregor, die een steekwagentje door de ramen van een bus gooide, wel goedgekeurd werden. Zo legde de UFC McGregor geen extra straffen op. Ook daar kwam de UFC-baas op terug. Hij stelde dat die twee feiten helemaal niet te vergelijken zijn.

Gesponsorde artikelen