“Kijk wat er gisterenavond in Zweden is gebeurd”, zegt Trump, maar niemand weet wat hij bedoelt

“Kijk wat er gisterenavond in Zweden is gebeurd”, zegt Trump, maar niemand weet wat hij bedoelt

Donald Trump heeft al vaak uitgehaald naar het “fake news” van de media, maar gisteren kwam hij zelf met een vreemd bericht. Tijdens een speech in Florida verwees hij naar “what’s happening last night in Sweden”, maar daar is helemaal niets gebeurd. Op Twitter gaan Zweden op zoek naar wat Trump zou kunnen bedoelen met zijn uitspraak.

We moeten het toegeven: het was niet de makkelijkste week voor Donald Trump. Zijn inreisban wordt nog altijd tegengehouden en zijn veiligheidsadviseur Michael Flynn moest vertrekken omdat hij had gelogen over z’n banden met Rusland.

In Florida wou hij echter nog eens een succesmomentje hebben met een promotour bij zijn acherban. Daar verwees hij in zijn speech, zoals vaak, naar verschillende aanslagen in Europa. Daarbij zei Trump ook: “Kijk naar wat er gisterenavond in Zweden is gebeurd … in Zweden. Wie zou dat geloven … in Zweden. Ze hebben veel vluchtelingen binnengelaten omdat ze niet geloofden dat het kon gebeuren.”

Welk incident?

Vrijdagavond was er in Zweden echter geen aanslag of ander incident met vluchtelingen. De vergissing van Trump komt er waarschijnlijk doordat Fox News de avond voor de speech een reportage had getoond over criminaliteit in Zweden sinds de vluchtelingencrisis.

De Zweden gingen op Twitter zelf ook op zoek naar een eigen verklaring en de grote Zweedse krant Aftonbladet schreef zelfs speciaal een artikel in het Engels zodat Trump het ook zou kunnen lezen.

Maar is is dus niets bijzonders gebeurd

Dat klinkt zelfs heel goed

Al lijkt ons dat wel niet leuk voor Trump

Dat klinkt zelfs vreselijk voor iedereen

Of zit de Swedish Chef er voor iets tussen?

Zelfs de vroegere premier reageert

Gesponsorde artikelen