‘Kingdom of the Planet of the Apes’ krijgt nieuwe beelden

De Planet of the Apes-franchise is binnenkort terug. Begin mei verschijnt namelijk de nieuwe film Kingdom of the Planet of the Apes en daarvan zijn nu nieuwe beelden vrijgegeven. Daarin zien we de voorbereiding op de nakende strijd tussen de apen onderling.

Kingdom of the Planet of the Apes is geen rechtstreeks vervolg op War for the Planet of the Apes uit 2017. De film speelt zich namelijk zo’n 300 jaar na het bewind van Caesar af. Apen zijn ondertussen de dominante soort en ze hebben met Proximus Caesar een tirannieke leider.

Mensen daarentegen zijn door het Simiaanse griepvirus veel van hun intelligentie verloren en leven op een primitieve manier. Tussen al die mensen blijkt een jonge vrouw, Mae genaamd, echter immuun te zijn voor het virus. Zij heeft duidelijk meer intelligente capaciteiten dan haar soortgenoten. Om die reden heeft Proximus Caesar het op haar gemunt. Hij vreest namelijk dat haar bestaan de terugkeer van de mensheid aan de macht kan inluiden. De jonge chimpansee Noa wil Mae beschermen en trekt alles dat hem geleerd is in twijfel.

Cast

De rol van Proximus Caesar in Kingdom of the Planet of the Apes wordt gespeeld door Kevin Durand (Vikings). De jonge aap Noa wordt dan weer gespeeld door Owen Teague (It), terwijl Freya Allen (The Witcher) Mae speelt. Regisseur van dienst is Wes Ball, die eerder verantwoordelijk was voor de Maze Runner-trilogie.

Bekijk hier de nieuwe beelden van Kingdom of the Planet of the Apes:

Kingdom of the Planet of the Apes verschijnt op woensdag 8 mei in de cinema.

Meer
Lees meer...