‘Kingdom of the Planet of the Apes’ krijgt nieuwe trailer

De Planet of the Apes-franchise is bijna terug. Na zeven jaar afwezigheid kan je in mei namelijk gaan kijken naar Kingdom of the Planet of the Apes. Die film speelt zich enkele generaties na de vorige films af in de wereld waarin apen mensen helemaal domineren.

Afgelopen nacht was het weer tijd voor de jaarlijkse Super Bowl in de Verenigde Staten. Naast een sportief hoogtepunt en een muzikaal intermezzo tijdens de halftime show, is dat ook traditioneel het moment waarop veel filmstudio’s met trailers komen van grote blockbusters. Dat was ook dit jaar niet anders.

Een van die films die een trailer kreeg is Kingdom of the Planet of the Apes. Enkele maanden geleden kregen we daarvan al een eerste teaser te zien, maar nu zijn er dus meer beelden.

Proximus Caesar

Kingdom of the Planet of the Apes is geen rechtstreeks vervolg op War for the Planet of the Apes uit 2017. De film speelt zich namelijk zo’n 300 jaar na het bewind van Caesar af. Apen zijn ondertussen de dominante soort en ze hebben met Proximus Caesar een tirannieke leider.

Mensen daarentegen zijn door het Simiaanse griepvirus veel van hun intelligentie verloren en leven op een primitieve manier. Tussen al die mensen blijkt een jonge vrouw, Mae genaamd, echter immuun te zijn voor het virus. Zij heeft duidelijk meer intelligente capaciteiten dan haar soortgenoten. Om die reden heeft Proximus Caesar het op haar gemunt. Hij vreest namelijk dat haar bestaan de terugkeer van de mensheid aan de macht kan inluiden. De jonge chimpansee Noa wil Mae beschermen en trekt alles dat hem geleerd is in twijfel.

Cast

De rol van Proximus Caesar in Kingdom of the Planet of the Apes wordt gespeeld door Kevin Durand (Vikings). De jonge aap Noa wordt dan weer gespeeld door Owen Teague (It), terwijl Freya Allen (The Witcher) Mae speelt. Regisseur van dienst is Wes Ball, die eerder verantwoordelijk was voor de Maze Runner-trilogie.

Bekijk hier de trailer van Kingdom of the Planet of the Apes:

Kingdom of the Planet of the Apes verschijnt op woensdag 8 mei in de cinema.

Meer
Lees meer...