‘Kingdom of the Planet of the Apes’ krijgt eerste teaser trailer en releasedatum

De Planet of the Apes-franchise is bijna terug. Volgend jaar verschijnt namelijk de vierde film uit de reeks. Daarin volgen we Cornelius, de zoon van Caesar. Een eerste teaser trailer ziet er alvast veelbelovend uit.

Planet of the Apes heeft al een lange geschiedenis, waarbij alles overigens te bekijken is op Disney+. Het idee van vermenselijkte apen die echte mensen overheersen, dateert van het Franse satirische boek La Planète des Singes uit 1963. Vijf jaar later volgde een eerste film met de bekroonde acteur Charlton Heston in de hoofdrol. De jaren erna volgden maar liefst vier sequels, die allemaal relatief succesvol waren.

In 2001 haalde regisseur Tim Burton de franchise een eerste keer van onder het stof met Planet of the Apes, een film die gematigd onthaald werd, maar wel een succes was aan de box office. In 2011 volgde een nieuwe reboot. Rise of the Planet of the Apes was meteen het begin van een trilogie. Later volgden namelijk ook nog Dawn of the Planet of the Apes (2014) en War for the Planet of the Apes (2017), telkens met de charismatische chimpansee Caesar (Andy Serkis) in de hoofdrol.

Kingdom of the Planet of the Apes

Omdat ook die laatste film een enorm succes was, waren er al snel plannen voor een vierde film. Het verhaal van Caesar had echter een mooi einde gekregen en dus was er vervolg niet vanzelfsprekend. Dat project kwam in een stroomversnelling toen Disney 21th Century Fox overnam en kort daarna werd met Wes Ball een regisseur aangesteld. Deze jonge Amerikaan was eerder al verantwoordelijk voor de geprezen Maze Runner-franchise.

Ondertussen zijn we alweer enkele jaren later, maar in 2024 komt er met Kingdom of the Planet of the Apes dan toch eindelijk een nieuwe film. Die draait rond Cornelius (Owen Teague), de zoon van de legendarische Caesar. We zijn heel wat jaren later en apen zijn ondertussen de dominante soort, terwijl mensen moeten proberen overleven in de schaduw. Tegen die achtergrond bouwt een tirannieke apenleider zijn rijk uit, terwijl een jonge aap probeert de toekomst van zowel apen als mensen te veranderen.

Bekijk hier de teaser van Kingdom of the Planet of the Apes:

Kingdom of the Planet of the Apes verschijnt op woensdag 22 mei in de cinema.

Meer
Lees meer...