Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen deze week: laatste seizoen ‘Lucifer’, nieuwe afleveringen ‘Billions’ en ‘Into The Night’, tweede seizoen ‘Undercover’ en heel veel ‘Planet Of The Apes’


Vorige week startte het laatste seizoen van La Casa De Papel en moesten we Good Girls uitwuiven, deze keer zijn het de allerlaatste afleveringen van Lucifer die onze richting komen uitwaaien. Wanneer langlopende reeksen eindigen is het altijd de vraag wie dat gat zal gaan opvullen. Dat zal voorlopig een vraagreken blijven, maar nieuwe afleveringen zijn er alleszins wel van Into The Night, de allereerste Belgische Netflix Original.

Series

In mei kwam het tweede deel van het vijfde seizoen van Lucifer op Netflix. Toen schreven we nog “eindelijk”, want er was uitstel mee gemoeid toen. Nu al wordt ook het zesde seizoen aan het aanbod toegevoegd en dat is verschrikkelijk snel. Tien afleveringen komen erbij. In het vijfde seizoen draaide het vooral om de gespannen relatie die Lucifer met zijn vader – de almachtige God – had. God daalde naar de aarde neder om zijn zoon beter te leren kennen. Aan het begin van het zesde seizoen heeft Lucifer een nieuwe baan, maar die maakt hem ongelukkig. Bingen of elke aflevering rustig savoureren: de keuze is aan jou. Denk er wel aan het de allerlaatste stuks zijn!

Zes nieuwe afleveringen zijn er voor Into The Night, de allereerste Belgische Netflix Original. In het eerste seizoen – dat in meer dan 70 landen de Netflix Top 10 haalde – was te zien hoe een aantal passagiers in een vliegtuig op de vlucht waren voor de allesvernietigende zon. Het vliegtuig blijft in dit tweede seizoen aan de grond en onze vrienden hebben een schuilplaats gevonden onder de grond, in een bunker. Daar lijkt de voornaamste uitdaging erin te liggen om een manier te vinden om met elkaar samen te leven. Intussen wordt er ook nog koortsig naar een oplossing gezocht om het leven op aarde weer te doen normaliseren.

Ook het tweede seizoen van Undercover, de samenwerking tussen VRT en Netflix, is op Netflix gearriveerd, na een omweg te hebben gemaakt langs Eén. Wie het daar miste kan nu dus genieten van Tom Waes als undercoveragent Bob. Deze keer komt hij op een West-Vlaamse ranch terecht waar hij het vertrouwen probeert te winnen van twee broers die ook wapenhandelaars zijn. Intussen zint ook Ferry vanuit de gevangenis op wraak.

Juicht ende jubelt, want ook Billions is terug op Streamz. Na een grote vertraging ten gevolge van de coronacrisis kunnen we het vervolg van het vijfde seizoen binnenstappen. Op dit moment zijn er acht afleveringen van te zien. Aan het begin van het nieuwe seizoen proberen Chuck en Wendy te wennen aan een nieuwe samenlevingsvorm en bereikt Bobby Axelrod een mijlpaal.

In razendsnel tempo zijn op Streamz ook alle seizoenen van Search Party toegevoegd. Ook seizoen 4 is nu reeds te bekijken. Aan het begin van dat seizoen wordt Dory wakker in een nieuwe angstaanjagende realiteit. Seizoen 5 van deze vreemde, maar succesvolle sitcom staat in de steigers.

Op Disney+ is nu ook het tweede seizoen toegevoegd van Siren In Siren speelt de Belgische Eline Powell de zeemeermin Ryn die bevriend raakt met enkele mensen. Toch moet ze nog oppassen, want de meeste anderen zijn niet vertrouwd met zeemeerminnen en voelen een diepgewortelde angst voor de wezens. Na het derde seizoen werd de serie stopgezet, maar die laatste tien afleveringen zijn nog niet toegevoegd op Disney+.

Naast nieuwe afleveringen of een nieuw seizoen voor titels die we al kenden hebben ook nieuwe reeksen hun intrede gedaan op Disney+. Al is nieuw in het geval van American Horror Stories met een korreltje zout te nemen, het betreft immers een spin-off van de gekende reeks American Horror Story, een reeks waarvan het nieuwe tiende seizoen Double Feature voor oktober is aangekondigd. In deze spin-off behelst elke aflevering een nieuw verhaal. Deze verhalen zijn gebaseerd op mythes, volksverhalen en folklore, zoals de Deer Lady uit de Indiaanse mythologie. De eerste afleveringen betreffen een bezeten huis (Murder House), dat reeds aan bod kwam in het eerste seizoen van American Horror Story, maar waarin deze keer een nieuw gezin zijn intrek neemt.

Nog nieuw op Disney+ is Doogie Kamealoha, M.D. Doogie is een 16-jarig wonderkind die haar medische carrière combineert met de dagelijkse tienerbeslommeringen. Patiënten en collega’s zijn verbijsterd over Lahela’s genialiteit. Ze noemen haar ‘Doogie’ naar de tv-serie ‘Doogie Howser, M.D.’ uit de jaren 90. Thuis zijn haar vader Benny en moeder Clara, stafchef van het ziekenhuis en Lahela’s baas, bang dat ze te snel volwassen wordt. De reeks is een verderzetting, maar geen directe sequel van de reeks Doogie Howser, M.D. die van 1989 tot 1993 op de Amerikaanse zender ABC liep.

Nieuwe films

Plezant onnozel, zo klinkt de plot van de nieuwe Netflix-film Kate. Het verhaaltje draait rond een vrouwelijke huurmoordenaar die vergiftigd wordt, waardoor ze nog maar 24 uur te leven heeft. Als laatste daad wil ze wraak nemen op de diegene die dit op zijn geweten heeft en ze begint een klopjacht door de straten van Tokio. Terwijl ze dat doet, vormt ze een onverwachte band met de dochter van een van haar eerdere slachtoffers. Naast Mary Elizabeth Winstead in de hoofdrol zijn ook onder andere Woody Harrelson en Michiel Huisman in de film te zien.

Ook plezant onnozel en ook met Woody Harrelson is Zombieland: Double Tap, uit 2020. De sequel op de cultklassieker Zombieland is nu toegevoegd aan Netflix. De persoonlijke spanningen tussen Columbus, Tallahassee, Wichita en Little Rock nemen toe en de zusjes Wichita en Little Rock kiezen ervoor er tussenuit te knijpen. Columbus en Tallahassee besluiten een poging te doen het team te herenigen en volgen de dames richting Graceland, maar ontdekken tijdens hun reis dat de zombies, die ze tot nu toe altijd de baas waren, steeds moeilijker uit te schakelen zijn.

Op Disney+ hebben ze The New Mutants toegevoegd aan het aanbod. Hoewel de film bij zijn release vernietigende reviews kreeg, is de film niet zo zwak dan die reviews deden vermoeden. In de film maken we kennis met vijf jonge superhelden die nog maar net hun krachten beginnen te ontdekken, maar ook tegen hun wil vastgehouden worden. De film werd meermaals uitgesteld omdat 20th Century Fox wachtte op de zegen van Marvel, aangezien de film zich afspeelt in het universum van X-Men. De bedoeling van de makers was om een superheldenfilm met horrorelementen te maken en in die ambitie zijn ze alvast geslaagd. In de rollen van de jonge helden herkennen we Anya Taylor-Joy (uit Glass en The Queen’s Gambit) en Maisie Williams (uit Game Of Thrones).

Tot slot heeft Netflix ook nog een Spaanse film uit 2018 toegevoegd, Try. Die draait rond twee jeugdvrienden, Camila en Marcos, die elkaar ontmoeten na elkaar lange tijd niet meer gezien te hebben. Marcos is leerkracht aan een toneelschool in New York, Camila heeft enkele jaren als zangeres op een cruiseschip gewerkt. Camila voelt dat haar leven tot stilstand gekomen is, Marcos heeft zich volledig geïsoleerd van zijn verleden. Beiden moeten nu accepteren wat er in Spanje is achtergebleven en hoe de tijd hun vriendschap heeft veranderd.

Oudere films

Op Disney+ waren Planet Of The Apes (2001) van Tim Burton en War For The Planet Of The Apes (2017) al beschikbaar, daar hebben ze nu nog de overige zeven films van de franchise aan toegevoegd. Nieuw zijn nu Planet Of The Apes (1968), Beneath The Planet Of The Apes (1970), Escape From The Planet Of The Apes (1971), Conquest Of The Planet Of The Apes (1972), Battle For The Planet Of The Apes (1973) en de vervolmaking van de nieuwe trilogie met Rise Of The Planet Of The Apes (2011) en Dawn Of The Planet Of The Apes (2014). Dat vraagt om een marathonsessie, nee?

Docu

9/11 is dit weekend twintig jaar geleden. We tipten vorige week al enkele documentaires, maar Disney+ biedt er nog enkele aan. In The Women Of 9/11 wordt het vizier gericht op vrouwelijke hulpverleners, werkers en overlevenden van die dag. 9/11: The Plane That Hit The Pentagon biedt ons dan weer een blik op wat er gebeurde in Amerika’s geheimzinnigste gebouw op 11 september 2001 en George W. Bush: The 9/11 Interview toont de persoonlijke ervaring van de president.

Tot slot verwijzen we nog graag naar Netflix voor de docufilm Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali. Die vertelt het verhaal van een buitengewone vriendschap tussen twee van de meest iconische figuren van de 20e eeuw: enerzijds een charismatisch Olympisch kampioen, anderzijds een intellectuele revolutionair. Dit is het verhaal van hoe een toevallige ontmoeting uitgroeide tot een bijzondere vriendschap en hoe diezelfde vriendschap afbrokkelde door ruzie aangestoken door veranderende idealen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…