Disney start binnenkort de productie van nieuwe ‘Planet of the Apes’

Disney is bezig aan een vervolgproject van de bekende Planet of the Apes-films. Na de trilogie van Matt Reeves was het concept aan vernieuwing toe. Wes Ball wordt de regisseur van de nieuwe film en hij liet weten dat de productie snel kan beginnen.

De oorspronkelijke film van Planet of the Apes werd al gemaakt in 1968 en was gebaseerd op het boek La planète des singes van Pierre Boulle. Vervolgens regisseerde Tim Burton in 2001 een remake van de film en uiteindelijk maakte Matt Reeves nog een trilogie over Planet of the Apes.

Voortzetting van Reeves-trilogie

De Planet of the Apes-franchise zal in de nabije toekomst met een nieuwe film op de proppen komen. Regisseur Wes Ball heeft namelijk een update gegeven over de productie van de nieuwe film. De nieuwe Planet of the Apes zal geen reboot zijn, maar eerder een voortzetting van de trilogie van Matt Reeves. Dat maakte Ball bekend in een tweet toen er geruchten de ronde deden dat de nieuwe film een reboot zou worden.

Een uitbreiding van de trilogie betekent dat Caesar, de iconische en geliefde chimpansee uit Planet of the Apes, meer dan waarschijnlijk terugkeert in de nieuwe film van Wes Ball.

Gewaardeerde regisseur

Ball brak door in de filmwereld met zijn film The Maze Runner, een remake van de gelijknamige tienerroman van James Dashner. De film was meteen een succes en leverde Ball veel fans op. Zo bemachtigde hij zijn plaats in de filmindustrie.

In een interview met Screen Rant vertelde Ball dat hij regelmatig via Zoom samenkomt met zijn schrijver Josh Friedman, die eerder ook al Locke & Key schreef, om te praten over het script van de nieuwe film. Tijdens de quarantaine voelde de regisseur zich bijzonder geïnspireerd en zat hij vol ideeën voor de film. Voor Wes Ball komt de lockdown dus goed uit. Hij suggereerde zelfs dat de film relatief snel in virtuele productie kan gaan omdat de film vooral digitale animaties zal bevatten.

Meer
Lees meer...