Netflix geeft ‘Locke & Key’ tweede seizoen

Goed nieuws, want de Netflix-serie Locke & Key krijgt een tweede seizoen. De reeks kwam in februari met zijn eerste seizoen en was, ondanks gemiddelde recensies, een groot succes bij Netflix-kijkers.

Nu iedereen in quarantaine zit, en volledig Netflix uitkijkt, is de kans groot dat je Locke & Key al hebt gezien. De serie is gebaseerd op een serie comic books en gaat over een gezin waarvan de vader op een mysterieuze manier sterft. Na zijn dood verhuist het gezin Locke naar het Keyhouse, waar de kinderen magische sleutels vinden die wel eens gelinkt kunnen zijn aan de dood van hun vader. Maar ze zijn niet de enige die de sleutels willen, en een demoon ontwaakt.

Dankbaar

Wat blijkt, is dat een tweede seizoen van Locke & Key al sinds het begin de bedoeling was. Nog voor de productie van seizoen één startte, waren de makers al bezig aan het tweede. De producers Carlton Cuse en Meredith Averill vertelden alvast aan de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline dat ze Netflix zeer dankbaar waren voor het vertrouwen. “Wij kijken er heel hard naar uit om het verhaal van Locke & Key verder te zetten, samen met al onze geweldige medewerkers. We zijn Netflix enorm dankbaar voor hun steun en vertrouwen, zeker in deze moeilijke tijd, en zijn super blij dat we onze kijkers het volgende hoofdstuk in ons verhaal kunnen laten zien.”

Ook Brian Wright, medewerker bij Netflix Originals, is blij met het vervolg. “Gebaseerd op de ongelooflijke graphic novel van Joe Hill en Gabriel Rodriguez, heeft Locke & Key een wereldwijde fanbase opgebouwd. We zijn blij dat we deel mogen uitmaken van deze show en kunnen niet wachten op wat het creatieve team in seizoen twee voor ons in petto heeft.” Wanneer de opnames van het nieuwe seizoen beginnen en wanneer het te zien zal zijn, is nog niet duidelijk.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen:

Meer
Lees meer...