Super Bowl LVIII: Kansas City Chiefs winnen opnieuw na ware thriller

De Kansas City Chiefs en quarterback Patrick Mahomes hebben voor de derde keer in vijf jaar tijd de Super Bowl gewonnen. Tegen de San Francisco 49’ers hadden ze deze keer wel verlengingen nodig. Daarin wonnen de Chiefs met 22-25 na een late touchdown.

De 58ste Super Bowl ging tussen de Kansas City Chiefs, de kampioen van de AFC, en de San Francisco 49’ers, de kampioen van de NFC. Jaar na jaar wordt de hype rond die finale van de NFL groter en groter en dat was ook dit jaar niet anders. De aanwezigheid van zangeres Taylor Swift, die sinds kort samen is met Travis Kelce, tight end bij de Kansas City Chiefs, is daar uiteraard niet vreemd aan.

Super Bowl LVIII was een heruitgave van de editie van 2020. Toen won quarterback Patrick Mahomes zijn eerste Super Bowl met de Kansas City Chiefs. Zondagnacht in Las Vegas stond hij in zijn vierde Super Bowl in vijf jaar.

Traag begin

Toch waren de 49’ers bij de bookmakers licht favoriet. Zij begonnen ook het best aan de wedstrijd, die traag op gang kwam, en gingen met een 3-10-voorsprong de rust in. In het derde quarter – na het optreden van Usher – kwamen de Chiefs langszij, mede dankzij de verste veldgoal ooit in de Super Bowl van kicker Harrison Butker.

Het vierde quarter draaide uit op een ware thriller, waarbij de Kansas City Chiefs opnieuw gered werden door Butker. De 28-jarige Amerikaan is een van de beste kickers uit de geschiedenis van de NFL en bezorgde de Chiefs vorig jaar de overwinning met een veldgoal op elf seconden van het einde. Deze keer zorgde zijn veldgoal op drie seconden van het einde voor de 19-19 en dus verlengingen.

Verlengingen

In die overtime kwamen de 49’ers als eerste op voorsprong, maar dan was het Mahones-time. De vaak onhoudbare quarterback bracht zijn ploeg meter voor meter dichter, mede met de hulp van Travis Kelce. Zo gooide hij uiteindelijk drie seconden voor het einde van de verlengingen de winnende touchdown. Mecole Hardman Jr. wist die bal eenvoudig te vangen en bezorgde zo de Kansas City Chiefs de overwinning.

Patrick Mahomes wint zo zijn derde Super Bowl, wordt opnieuw bekroond als MVP en bevestigt zo meer en meer dan hij een van de allerbeste American Football-spelers ooit is.

Bekijk hier de samenvatting van de Super Bowl LVIII:

Meer
Lees meer...