Hoeveel kost een advertentie tijdens de Super Bowl?

Het is Super Bowl weekend! Dat wil al lang niet alleen zeggen dat we de nieuwe kampioen kennen in de Amerikaanse American Football-competitie NFL. Het is ook tijd voor een grote lading reclamespots voor de vele miljoenen kijkers. En daarvoor moet opnieuw serieus betaald worden.

In het nieuws: Alle advertentietijd tijdens de Super Bowl is al enige tijd uitverkocht. Nochtans kost het een fortuin om zo’n spotje uit te zenden. Volgens verschillende bronnen betalen adverteerders voor een spot van 30 seconden gemiddeld 7 miljoen dollar (6,5 miljoen euro).

  • Hoewel het nog steeds om een gigantisch bedrag gaat, valt er wel een opvallende trend op. Voor het eerst in jaren is de prijs voor een reclamespot tijdens de Super Bowl namelijk niet duurder geworden. Vorig jaar betaalden adverteerders namelijk exact evenveel.
  • In vergelijking met de jaren daarvoor zijn de prijzen voor advertenties tijdens de Super Bowl wel enorm gestegen. Zo betaalden adverteerders in 2014 nog ‘maar’ 4 miljoen dollar (3,7 miljoen euro). Twintig jaar geleden kostte een halve minuut zelfs nog maar 2,3 miljoen dollar (2,1 miljoen euro).

Vrouwen

Adverteerders zullen tijdens de Super Bowl LVIII waar krijgen voor hun geld. Vorig jaar was de wedstrijd met 115,1 miljoen kijkers al de best bekeken televisie-uitzending ooit in de Verenigde Staten en dus jaar sneuvelt dat record waarschijnlijk opnieuw.

  • De reden voor dat vermoedelijk nieuwe recordcijfer is niemand minder dan zangeres Taylor Swift. Haar vriend Travis Kelce is namelijk tight end bij de Kansas City Chiefs, die het komende zondag opnemen tegen de San Francisco 49ers.
  • Sinds het begin van die relatie kijken opvallend veel meer vrouwen naar de NFL. Er zouden dan ook meer reclamespots dan ooit te zien zijn die zich specifiek richten op een vrouwelijk publiek. Zo kocht Dove voor het eerst in bijna twee decennia advertentietijd.
Meer
Lees meer...