Line-up voor de Super Bowl is bekend: San Francisco 49’ers nemen het op tegen Kansas City Chiefs

De line-up voor het bekendste sportwedstrijd van de Verenigde Staten is bekend. Op 11 februari vindt in Las Vegas de Super Bowl plaats en gisteren werd uitgevochten welke twee American Football-teams het daar tegen elkaar zullen opnemen. Het gaat om de San Francisco 49’ers en regerend kampioen Kansas City Chiefs.

Het is weer bijna tijd voor de Super Bowl. Binnen twee weken nemen de beste American Football-ploegen van dit jaar het daar opnieuw tegen elkaar op. Na een lang seizoen en spannende play-offs staan de Kansas City Chiefs voor de vierde keer in vijf jaar tijd in die finale. Daar nemen ze het deze keer niet op tegen de Philadelphia Eagles, maar wel tegen de San Francisco 49’ers. De twee namen het in 2020 ook al tegen elkaar op in de Super Bowl.

Super Bowl

Hoewel het in de Verenigde Staten altijd een hoogtepunt in het jaar is, is de Super Bowl ook in de rest van de wereld een belangrijk evenement aan het worden. Dat komt meestal door de bekende Halftime shows waar bekende artiesten elk jaar het beste van zichzelf geven. Zo zagen we de voorbije jaren al namen als Rihanna, The Weeknd en Kendrick Lamar passeren.

Dit jaar zal Usher de halftime show voorzien. Maar toch is er natuurlijk ook aandacht voor de echte Super Bowl, de finale van de NFL. Na spannende halve finales gisteren tussen de Chiefs en de Ravens en de 49’ers en de Lions, zijn het uiteindelijk de Chiefs uit Kansas City en de 49’ers uit San Francisco die het binnen twee weken in Las Vegas tegen elkaar opnemen.

Extra aandacht

Voor de Kansas City Chiefs kan het de tweede Super Bowl op rij worden. Vorig jaar wonnen ze namelijk ook tegen de Philadelphia Eagles. Daar stonden toen de broers Jason en Travis Kelce centraal omdat ze het tegen elkaar moesten opnemen. Nu is dat niet meer het geval, maar toch gaat een van de twee broers nog steeds met de aandacht lopen.

Travis Kelce is sinds enkele maanden namelijk officieel de nieuwe liefde van zangeres Taylor Swift. Al sinds het begin van die geruchten gaat de populariteit van de Kansas City Chiefs enorm de hoogte in en hoopten fans dus al dat Kelce, en de Chiefs, het tot de Super Bowl zouden schoppen. Het is dan ook geen verrassing dat het internet ondertussen al aan het uitzoeken is of de zangeres aanwezig zou kunnen zijn op de grote Super Bowl op 11 februari om Las Vegas.

De Super Bowl 2024 vindt plaats op 11 februari om 15.30 uur plaatselijke tijd. Bij ons begint de grote finale dus pas op 12 februari om 00.30 uur.

Meer
Lees meer...