Rihanna treedt op tijdens halftime show van Super Bowl en lijkt zo muzikale comeback aan te kondigen

Rihanna zal volgend jaar optreden tijdens de beroemde halftime show van de Super Bowl LVII. Dat maakte de zangeres zelf bekend nadat er eerder geruchten waren uitgelekt daarover.

De Super Bowl gaat traditioneel door in de eerste helft van februari. Rond eind september of begin oktober krijgen we gebruikelijk te horen wie de eer krijgt om tijdens de rust op te treden. Die halftime show is de laatste jaren uitgegroeid tot een evenement dat haast belangrijker is dan de wedstrijd, de finale van de American Football-competitie NFL, zelf.

Solo vrouw

Gevraagd worden om te mogen optreden tijdens de Super Bowl is dan ook een gigantische eer. Toch zou Taylor Swift volgens de geruchten vorige week zo’n aanbod geweigerd hebben. De organisatie en de nieuwe sponsor (Apple Music) gingen dus verder op zoek naar een nieuwe act. Daarbij werd volgens de berichten blijkbaar uitdrukkelijk gezocht naar een zangeres. Na The Weeknd in 2021 en de verzameling hiphopiconen van vorig jaar – met enkel Mary J. Blige als vrouw – was het daar namelijk opnieuw tijd voor. In 2020 werd gekozen voor Shakira en Jennifer Lopez. Daarop kwam toen kritiek, omdat het leek alsof de organisatie niet dacht dat beide vrouwen solo een show aankonden.

Deze keer is er dus wel opnieuw voor een vrouw alleen gekozen. Dat was al geleden van Lady Gaga in 2017. Die deed het toen zelfs echt helemaal alleen en zorgde niet voor enkele onaangekondigde cameo’s, iets wat andere acts wel vaak doen.

Nieuwe muziek?

De keuze voor Rihanna is best verrassend. De 34-jarige zangeres heeft zich de laatste jaren – met succes – namelijk omgevormd van zangeres tot zakenvrouw. Haar beauty-imperium – met naast onder andere het make-upmerk Fenty ook de alternatieve lingerielijn Savage X Fenty – zorgde ervoor dat ze zelfs op de miljardenlijst van Forbes belandde.

Haar laatste album dateert daardoor al van 2016. Uiteraard heeft de Barbadaanse zangeres meer dan genoeg hits om een halftime show te vullen. Maar het feit dat ze toezegde voor het optreden zou ook wel eens een voorteken kunnen zijn dat we binnenkort nieuwe muziek van Rihanna mogen verwachten.

Bekijk hier de aankondiging van Rihanna:

Meer
Lees meer...