Super Bowl kondigt indrukwekkende line-up aan voor halftime show

De NFL heeft bekendgemaakt wie zal optreden tijdens de halftime show van de 56ste Super Bowl begin volgend jaar. Het gaat deze keer niet om één artiest, maar wel een vijftal. Dr Dre, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar en Snoop Dogg zullen op 13 februari 2022 zorgen voor een ongetwijfeld indrukwekkend hiphopshow.

De Super Bowl, de finale van de American football-competitie NFL, is jaarlijks een van de best bekeken sportevenementen ter wereld. Maar misschien nog meer dan de wedstrijd zelf, wordt ieder jaar uitgekeken naar de halftime show. In het verleden stonden onder andere Lady Gaga, Justin Timberlake, Shakira, Jennifer Lopez, Beyoncé, Madonna, Prince, Michael Jackson en meest recent nog The Weeknd op “het grootste podium ter wereld”.

Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar

Dit jaar komt de NFL, samen met sponsor Pepsi en producent Roc Nation, met unicum. Voor het eerst ooit zullen namelijk vijf artiesten samen het podium delen. Het gaat om Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar. Het vijftal is in totaal goed voor maar liefst 43 Grammy’s en 22 nummer 1 Billboard-albums.

“De kans om op te treden tijdens de Super Bowl Halftime Show, en om dat in mijn eigen achtertuin te mogen doen, zal een van de grootste sensaties van mijn carrière zijn”, zei Dr. Dre in een persbericht. Voor het eerst in dertig jaar vindt de Super Bowl namelijk opnieuw plaats in Los Angeles, in het gloednieuwe, indrukwekkende SoFi Stadium, goed voor meer dan 100.000 fans. “Ik ben JAY-Z, Roc Nation, de NFL en Pepsi, evenals Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar dankbaar voor hun deelname aan wat een onvergetelijk cultureel moment zal zijn.”

Volgens de aankondiging van de NFL zullen de vijf artiesten zorgen voor een “larger-than-life” optreden met hits uit hun uitgebreide repertoire. Wat we precies mogen verwachten, blijft echter afwachten. Een halftime show duurt namelijk amper 12 minuten, waardoor de tijd voor veel hits beperkt zal zijn.

Statement?

Daarnaast is het ook spannend uitkijken naar eventuele politieke statements tijdens het optreden. Zo lieten alle vijf de artiesten zich in het verleden al kritisch uit over voormalig Amerikaans president Donald Trump en zijn aanhangers. Eminem rapte in zijn meest recente album zelfs meermaals over Colin Kaepernick, de eerste NFL-speler die knielde tijdens het Amerikaanse volkslied en daarvoor bakken kritiek over zich heel kreeg.

Meer
Lees meer...