Super Bowl LVI Halftime Show: legendarische rappers (en twee special guests) zorgen voor grote portie nostalgie

De Halftime Show is voor velen het hoogtepunt van de Super Bowl en ook dit jaar was het uitkijken naar een show waarvoor een reeks topnamen opgetrommeld werd. Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar bundelden hun krachten voor een optreden boordevol nostalgie.

Vannacht werd in het SoFi Stadium in Los Angeles de 56ste Super Bowl gespeeld. Naast de peperdure reclamespotjes, bijna onbetaalbare tickets en natuurlijk de wedstrijd zelf, staat de Super Bowl bekend om de Halftime Show. Die werd ook dit jaar indrukwekkend met vijf headliners van formaat.

Nostalgie

Het werd vooral een nostalgische Halftime Show met verschillende van de grootste namen uit de Amerikaanse rap scene. De show werd afgetrapt door Dr. Dre en Snoop Dogg, die bovenop de daken van witte huizen hun samenwerking The Next Episode brachten, gevolgd door California Love.

Later verscheen plots 50 Cent, die eigenlijk niet aangekondigd was. Hij hing eerst ondersteboven, maar daarna stond hij ook recht tussen een tiental danseressen om zijn monsterhit In da Club te brengen. Vervolgens was het de beurt aan Mary J. Blige. Zij bracht haar nummers Family Affair and No More Drama. Daarna was het tijd voor Kendrick Lamar. Hij trad op voor de constructie met de huizen en deed dat met een legertje aan identieke dansers. Kendrick Lamar bracht z’n hits m.A.A.d City en Alright. Als voorlaatste verscheen Eminem op het podium. Hij bracht zijn legendarische nummer Lose Yourself terwijl Anderson .Paak (die ook niet aangekondigd was) hem begeleidde aan de drums. Dr. Dre mocht de show afsluiten en deed dat startend aan de piano met Still Dre. Later vervoegden ook de andere rappers hem voor de finale.

Bekijk hier de volledige Halftime Show.

Meer
Lees meer...