Eminem betaalt bijna half miljoen dollar voor NFT-aap met zijn kledingstijl

De Amerikaanse rapper Eminem is de laatste bekende mens die valt voor de rage van de NFT’s, of: non-fungibele tokens. Door een van de NFT’s uit de Bored Ape-collectie aan te schaffen, is de artiest toegetreden tot de mondaine kring van de Bored Ape Yacht Club.

Niemand lijkt immuun te zijn voor de NFT-rage; en al zeker de vermogenden niet. Op 30 december kocht rapper Eminem – die in het echt Marshall Mathers heet – voor zichzelf een exemplaar van Bored Ape, een NFT uit een collectie die in april 2021 werd gecreëerd door het collectief Yuga Labs. De aankoop was 123,45 ETH waard, of ongeveer 460.200 dollar.

Ter gelegenheid hiervan heeft Eminem zijn Twitter-profielfoto vervangen door zijn laatste aanwinst, de Bored Ape #9055 – sindsdien door de gemeenschap omgedoopt tot EminApe. Op de NFT staat duidelijk een verveelde aap met kaki pet, bomberjack en een gouden ketting. Een kledingstijl die de rapper erg bekend voorkomt; hij loopt namelijk zelf zo rond.

“Word lid van de Bored Ape fanclub”

De Bored Ape Yacht Club (BAYC) collectie heeft 10.000 unieke ontwerpen en is erg populair bij de crypto-gemeenschap. Maar ze weten niet alleen die niche te bekoren. Ook nogal wat publieke figuren, waaronder talkshowhosts (Jimmy Fallon), popsterren (Post Malone) en atleten (Stephen Curry), zijn gevallen voor de lethargische apen, wat hun populariteit alleen maar heeft doen toenemen.

In de afgelopen drie maanden is de minimumwaarde van een NFT van BAYC met 35% gestegen. De aankondiging van de ontwikkeling van een “play-to-earn” blockchain-spel met BAYC’s heeft daarnaast ook geholpen om hun waarde te verhogen. De collectie heeft intussen andere populaire verzamelingen ingehaald, zoals CryptoPunks, Pudgy Penguins en Meebits, die allemaal terrein verliezen.

Verzamelaar

De slome primaat is niet Marshall Mathers’ eerste NFT. De rapper heeft zich al volgepropt met non-fungibele chips. Slechts één week na het openen van zijn portefeuille op OpenSea, heeft Eminem meer dan 20 NFT’s verworven, onder het pseudoniem Shady_Holdings.

Het is moeilijk voor te stellen wat hij met hen van plan is. Hij kan ze gewoon doorverkopen tegen een veel hogere prijs dan waarvoor hij ze heeft gekocht, aangezien de NFT’s al aan waarde hebben gewonnen omdat hij de eigenaar is.

(lb)

Meer
Lees meer...