Rihanna duikt voor het eerst op in miljardairslijst Forbes

Popster Rihanna, filmregisseur Peter Jackson en Melinda French, de ex-vrouw van Bill Gates, zijn de bekendste namen die voor het eerst de jaarlijkse lijst van miljardairs halen die het zakenblad Forbes opstelt.

Volgens Forbes klommen vorig jaar 236 personen in de wereld voor de eerste keer in hun leven op tot de miljardairsstatus. Dat zijn er ruim de helft minder dan een jaar eerder. Het gaat vooral om ondernemers uit China, de Verenigde Staten en India, die veelal actief zijn in de tech-, retail- of financiële sector.

Een bekende nieuwkomer is de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson, vooral bekend van de filmsaga Lord of the Rings, die zijn studio voor special effects Weta Digital verkocht.

Amper 33 nieuwe miljardairs zijn vrouw, waarvan slechts 11 ondernemers. De overige 22 werden miljardair na een erfenis, zoals weduwe Renata Kellnerova van de verongelukte Tsjechische miljardair Petr Kellner, of een scheiding, zoals Melinda French Gates.

Eerste uit Barbados

Een van die 11 vrouwelijke entrepreneurs is de 34-jarige popster, actrice en mode-ondernemer Rihanna. Met een geschat vermogen van 1,7 miljard dollar mag ze zich de eerste miljardair afkomstig uit Barbados én de rijkste zangeres ter wereld noemen.

Het overgrote deel van haar vermogen is volgens Forbes niet afkomstig van haar inkomsten uit muziek, maar wel van haar beauty-imperium. Het gaat vooral om haar make-uplijn Fenty Beauty, een samenwerking met de Franse luxegigant LVMH, die een aanbod ontwikkelt voor verschillende huidtinten. Daarnaast heeft Rihanna ook een eigen alternatieve lingerielijn, Savage X Fenty.

De superster komt dezer dagen vooral in de pers omwille van haar eerste zwangerschap, die door de gespecialiseerde media bijna van dag op dag gevolgd wordt.

Aan de top van de Forbes-lijst vinden we de vertrouwde namen terug, met Elon Musk (219 miljard dollar), Jeff Bezos (171 miljard dollar) en LVHM-topman Bernard Arnault (158 miljard dollar) op het podium. (mah)

Meer
Lees meer...