Super Bowl LVII: Kansas City Chiefs en Patrick Mahones winnen na spannende wedstrijd

Een sublieme Patrick Mahones heeft de Kansas City Chiefs een nieuwe Super Bowl bezorgd tegen de Philadelphia Eagles. De 27-jarige quarterback sukkelde met een enkelblessure, maar dat hield hem niet tegen om zijn ploeg naar een 38-35-overwinning te loodsen. Hij werd zelf beloond met de prijs van super Bowl MVP.

De 57ste Super Bowl zou afgewerkt worden door de Kansas City Chiefs, de kampioen van de AFC, en de Philadelphia Eagles, de kampioen van de NFC. Die wedstrijd was om heel wat redenen speciaal. Zo was Andy Reid, sinds 2013 coach van de Chiefs, tussen 1999 en 2012 actief als coach van de Eagles. De familie Kelce had met Chiefs-tight end Travis en Eagles-center Jason dan weer twee broers in de Super Bowl.

Patrick Mahones en zijn pijnlijke enkel

De meeste aandacht ging zoals altijd echter uit naar de quarterbacks. Met de 27-jarige Patrick Mahones en de 24-jarige Jalen Hurts stonden er namelijk voor het eerst ooit twee gekleurde quarterbacks aan de start. Bovendien waren ze het jongste duo quarterbacks ooit in de Super Bowl.

Vooral Mahones stond hierbij in de spotlights. Hij wordt namelijk algemeen beschouwd als de beste speler in de NFL, maar blesseerde zich eerder deze play-offs aan de enkel in de eerste helft tegen de Jacksonville Jaguars. Mahones verbeet in de tweede helft van die wedstrijd echter de pijn en hielp zijn ploeg zo toch aan de overwinning. In de Super Bowl zou hij opnieuw hetzelfde doen.

Philadelphia Eagles met beste start

Een sterke Jalen Hurt hielp de Philadelphia Eagles aan de vroege voorsprong. Dankzij de goede omzetting leverde dat een 0-7-voorsprong op. Travis Kelce zorgde iets later, op een pas van Patrick Mahones, voor een touchdown aan de andere kant. Ook hier werd de omzetting gescoord en zo stond het 10-10 aan het einde van het eerste quarter.

Het tweede quarter begon op dezelfde manier met een score aan beide kanten: 14-14. Daarna was het echter even aan de Eagles om de wedstrijd over te nemen. Met een nieuwe touchdown van Hurt en een veldgoal stond het ineens 14-24. Bovendien had Eagles-linebacker TJ Edwards ervoor gezorgd dat Mahones opnieuw door zijn enkel was gegaan. De Chiefs-quarterback mankte naar de kant aan de rust.

Mahones na de rust

Na het optreden van Rihanna besloot Patrick Mahones echter om toch door te doen met zijn pijnlijke enkel. Hij zorgde al snel voor een nieuwe touchdown, waarna de Eagles met een veldgoal opnieuw wat uitliepen tot 21-27.

In het vierde en laatste quarter bracht Mahones zijn ploeg met een goede worp voor een nieuwe touchdown voor het eerst op voorsprong: 28-27. Enkele minuten later liepen de Kansas City Chiefs dankzij Mahones verder uit tot 35-27. Toch maakte opnieuw Hurts gelijk met een derde touchdown, een Super Bowl-record voor een quarterback. Even leken we daarna op weg naar verlengingen, maar een veldgoal op 8 seconden van het einde bracht Kansas 38-35 voor. Dat zou meteen ook de eindstand zijn.

Mahones MVP

Ondanks een zeer sterke wedstrijd van Jalen Hurts werd Patrick Mahones, van het winnende Kansas City Chiefs, beloond met de prijs van Super Bowl MVP. Daarmee voegt de 27-jarige quarterback twee nieuwe trofeeën toe aan zijn al indrukwekkende prijzenkast. Sinds Mahones in 2017 gedraft werd door de Kansas City Chiefs bereikte hij drie keer de Super Bowl. In 2020 en 2023 won hij, in 2021 verloor hij van de Tampa Bay Buccaneers van Tom Brady.

Bekijk hier de samenvatting van Super Bowl LVII:

Meer
Lees meer...