Klacht van Algerijnse bokster Imane Khelif noemt J.K. Rowling en Elon Musk

De Algerijnse bokster Imane Khelif diende enkele dagen geleden een officiële klacht in tegen de online intimidatie waarmee ze te maken kreeg tijdens haar deelname aan de Olympische Spelen in Parijs. Ze werd daarbij door verschillende grote namen misgendered. Daarbij waren de usual suspects als het over dit soort kwesties gaat, J.K. Rowling en Elon Musk, en die worden persoonlijk genoemd in de klacht van Khelif.

De klacht van bokster Imane Khelif over online intimidatie haalt specifiek namen als Logan Paul, J.K. Rowling en Elon Musk aan. Zij maakten zich, net als vele anderen, schuldig aan het misgenderen en beledigen van de bokster via sociale media. Het ging daarbij om beweren dat ze een transpersoon zou zijn of dat ze eigenlijk gewoon een man is die zich voordoet als een vrouw zodat ze het in een “makkelijkere” competitie kan opnemen.

Imane Khelif

Er is tijdens de Olympische Spelen in Parijs veel te doen geweest rond de Algerijnse bokster Imane Khelif. Zij is geboren als vrouw, maar heeft een genetische afwijking waardoor ze een XY-chromosoon heeft, dat normaal wijst op het mannelijke geslacht. Hierdoor slaagde ze in het verleden niet voor een geslachtstest. Maar de Olympische Spelen oordeelden dat ze wel gewoon kon deelnemen.

Tijdens haar deelname kreeg Khelif het echter zwaar te verduren. Zowel haar tegenstanders als bekende mensen als Logan Paul, J.K. Rowling en Elon Musk beschuldigden haar van valspelen en spraken haar herhaaldelijk aan met mannelijke voornaamwoorden. Ook al is Khelif een cisvrouw, aka een vrouw die geboren is als vrouw en zich ook zo voelt.

Ondanks de heisa slaagde Imane Khelif er wel in om de gouden medaille te winnen in het boksen. Maar nu begint er een nieuwe strijd voor Khelif.

Klacht

Enkele dagen geleden stuurde Nabil Boudi, de advocaat van Imane Khelif, een persbericht de wereld in. Daarin liet hij weten dat de bokster een officiële klacht heeft ingediend over de online intimidatie waarmee ze te kampen kreeg tijdens haar deelname aan de Olympische Spelen.

Boudi laat nu weten aan Variety dat J.K. Rowling, Elon Musk en Logan Paul bij naam genoemd worden in deze klacht. Het gaat om drie mensen met een immens bereik op sociale media, die herhaaldelijk intimiderende en kwetsende berichten over Khelif de wereld instuurden. Ook Donald Trump, die ook een tweet stuurde over Khelif, zou onderzocht worden. “We vragen dat de autoriteiten alle mensen onderzoeken die zich schuldig hebben gemaakt aan online intimidatie. Als deze klacht naar de rechtbank gaat, zullen ze allemaal terecht moeten staan.”

Meer
Lees meer...