Koen en Tom zijn niet de populairste figuren uit Wauter vs Waes

Wauters vs Waes is niet alleen op tv met anderhalf miljoen kijkers een echte hit, het programma zindert ook op de sociale media nog een hele week na. En wat heel verwonderlijk is: Koen en Tom zijn daar lang niet de populairste figuren.

Al vanaf de eerste aflevering kan je als kijker partij kiezen: Team Wauters of Team Waes. Voorlopig doet Koen het iets beter dan Tom.

Maar sinds de tweede week hebben ze een concurrent: Otto-Jan Ham, de sterke man van Team Wham. De presentator van het Vier-programma De Ideale Wereld doet alle opdrachten met een week vertraging na, omdat zijn zender niet mocht deelnemen. Op Facebook heeft hij nu al meer fans dan Tom en Koen samen.

Enkele weken later dook er plots een nieuwe ster op. Koen en Tom moesten tijdens een opdracht in Oostenrijk bij een politiecontrole de koffer van hun auto openen. Niemand minder dan klankman Pascal bleek in die koffer te liggen. Vlaanderen vond het zo grappig dat de bekendste klankman van het land meteen een eigen Facebookpagina kreeg. Het resultaat: nu al bijna 100.000 fans. Hallo, guten Morgen!

En sinds deze week heeft een onbekende Vlaming de achtervolging ingezet: een klein meisje dat de genie van de klas van meester Tom bleek, trok in slechts drie dagen al meer dan 60.000 fans aan.

vtm

1. TEAM WAUTERS

We zijn niet verrast dat Koen Wauters de populairste van de twee is gebleken. Koen begon als underdog aan het programma, maar heeft intussen wel het vaakst aan de leiding gestaan. De eerste aflevering zette meteen de toon: terwijl Tom zich de ziel uit het lijf fietste om als eerste van Bordeaux naar Parijs te rijden, kwam Koen als goede verliezer met de glimlach over de streep.

Koen heeft ook het voordeel dat hij momenteel veel meer op tv te zien is dan Tom Waes. Zo opent de zanger van Clouseau niet alleen iedere maandagavond de tv-week, hij sluit ze ook af als coach in The Voice.

Ook op Twitter leven de avonturen van Koen Wauters. Deze week lazen we tal van tweets over mensen die een ‘satéke’ hebben gegeten.

Koen geniet veel respect na zijn optreden als leerkracht.

Maar we hebben ook die ene Vlaming gevonden die Koen Wauters nog niet kent.

2. TEAM WAES

Natuurlijk is Tom heel populair, maar tegenover Koen haalt hij het voorlopig niet. Hij kan moeilijk tegen zijn verlies en kan het niet laten om Koen regelmatig op de zenuwen te werken.Tom moet het hebben van fysieke opdrachten, maar zette de bordjes deze week verrassend als leerkracht weer gelijk. Enkele van zijn andere sterke punten zijn creativiteit en humor. Op Twitter leeft zijn methode om de term ‘perestrojka’ uit te leggen. Vanaf nu zal menig leerkracht gebruik kunnen maken van het ezelsbruggetje ‘peren met een strooike’, getekend meester Tom Waes.En er mag al eens met Tom Waes zelf gelachen worden ook…

3. TEAM WHAM

Het team rond Otto-Jan Ham zorgt iedere maandag voor hilarische televisie in De Ideale Wereld. Week na week tonen ze hoe opdrachten kunnen mislukken of hoe saai het programma wel kan zijn als het scenario aan zuiver toeval wordt overgelaten. Maar de opdracht met de dominostenen bracht hij wel tot een goed einde. Wham snoepte zelfs het Belgische record af van Koen Wauters. Otto-Jan liet zich daarvoor bijstaan door de vorige recordhouders, die dus nog een eitje hadden te pellen met Koen.Zijn tripje naar Albanië liep iets minder goed af.

4. Pascal de klankman

We kennen Pascal al langer als de trouwe klankman van Tom Waes. Hij volgde Tom tijdens zijn opdrachten in Tomtesterom en hij dook ook eens op in het programma Reizen Waes. Maar in Wauters vs Waes was hij nog niet opgevallen… totdat hij uit de koffer kroop bij een controle door de Oostenrijkse politie.Meteen werd Pascal gelanceerd op Facebook. Die pagina trok meer volgers aan dan de drie vorige samen. Er ligt ne klankman in de koffer werd al snel een hit en nu duikt Pascal plots overal op.We vragen ons af of de politie dit zinnetje soms echt te horen krijgt…

5. Het slimme meisje

En sinds deze week is er dus het slimme meisje Luka uit de klas van Tom Waes. Ze verbaasde de presentator toen ze probleemloos zijn hele les over het communisme begon af te rammelen.Alleen werd de slimme maker van haar Facebookpagina bekritiseerd omdat het ‘slimmer dan ik’ moet zijn.

Het resultaat: verschillende nieuwe fanpagina’s met de titel ‘Dit meisje is slimmer dan ik’ zijn gelanceerd en twee van die pagina’s hebben intussen eveneens meer volgers dan Team Wauters en Team Waes.

Ook op Twitter is Luka een gespreksonderwerp. Al mag ze blij zijn met haar populariteit, want de volgende tweet klopt ook wel een beetje.

Wie wint?

Voorlopig is de de stand dus: 1. Pascal, 2. Luka, 3. Team Wham, 4. Team Wauters, 5. Team Waes. Maar er zijn nog drie weken in de strijd om de populairste Facebook-pagina. Het programma zelf heeft ook meerdere fanpagina’s die tienduizenden volgers samenbrengen, voldoende om met voorsprong het populairste tv-programma van deze winter te worden. Maar wie gaat dat spelletje nu eigenlijk winnen? Het enige dat we bijna zeker weten is dat het leukste fragment uit de serie volgens ons toch niet meer zal worden overtroffen. Dat is gewoon voor Pascal…

Meer
Lees meer...