Komt er toch nog een vervolg op ‘Avengers 4’? Disney sluit niets uit

Komt er toch nog een vervolg op ‘Avengers 4’? Disney sluit niets uit

Nu Infinity War potten breekt in de cinemazalen, is het wachten op Avengers 4 voor we nog eens een ensemblefilm van dat kaliber krijgen. Da’s ook meteen de laatste Avengersfilm die gepland staat, maar fans moeten niet vrezen. Disney gaf namelijk wat hints dat er toch nog een vervolg komt op de succesfranchise.

Tien jaar geleden kwam Iron Man 1 in de zalen: de film met Robert Downey Jr. was het officiële startschot voor de Avengers-films. Alle films kwamen na tien jaar ‘Phase 3’ bouwen in het Marvel Cinematic Universe vervolgens samen in de Avengers: Infinity War. Die breekt momenteel alle records aan de box office (de film bracht een miljard op in geen twee weken) en dus snap je meteen dat Disney z’n goudhaantje niet kwijtwil. De vierde film staat al gepland voor volgend jaar, maar komt er ook een nummer vijf?

“Franchise buiten Avengers

Dat leek Disney, die Marvel kocht, toch te bevestigen tijdens een Q&A met de CEO Bob Iger. Daarbij vertelde Iger Phase 4, de volgende generatie Marvelfilms dus. “We hebben regelmatig vergaderingen met ons Marvelteam en we hebben Marvelfilms gepland voor een groot stuk van het volgende decennium. We zetten zeker in op een franchise buiten Avengers, maar dat wil niet zeggen dat je geen Avengers meer zal zien. We hebben gewoon nog geen aankondigingen gedaan daarover.”

Het klinkt dus alsof we nog wel Avengersfilms krijgen, maar mogelijks krijgen die niet meer de tag ‘Avengers‘. Uiteindelijk zijn er nog heel wat personages die in een soort teamfilm aan bod zouden komen, die niet in het huidige Avengers-verhaal passen. Hoe Phase 4 er precies zal gaan uitzien, is niet helemaal duidelijk.

Nieuwe helden in Avengers 5?

En toch, Igers ‘we hebben daarover gewoon nog geen aankondigingen gedaan’ wijst erop dat de plannen verder gevorderd zijn dan Disney wil aangeven. En hoewel Iron Man zeker niet van in het begin de aanloop voor de eerste Avengersfilm was, staat Marvel bekend voor zijn langetermijnplanning. Een film met bijvoorbeeld Ant-Man of Spiderman, is niet ondenkbaar.

Daar komt nog eens bij dat Kevin Feige, de topman van Marvel Studios, al eerder aangaf dat hij niet wist wanneer het Marvel Cinematic Universe zou eindigen. Als het ooit eindigt, want een nieuwe acteur kan de aanleiding zijn voor een nieuwe filmreeks, kijk maar naar Batman of James Bond. Schrijf het op: een vijfde Avengers is geen ondenkbaar scenario.

Met de vierde Avengers-film sluiten we Phase 3 trouwens nog niet af: naast Captain America: Civil War, Doctor Strange, Guardians of the Galaxy Volume 2, Spider-Man: Homecoming, Thor: Ragnarok, Black Panther en Infinity War, verwachten we nog Ant-Man and the Wasp (2018) en Captain America (2019).

Nog niet naar Avengers: Infinity War gaan kijken? Bereid je hiermee al voor!

Gesponsorde artikelen