Kopecky verlengt contract bij SD Worx – Protime tot 2028

Lotte Kopecky blijft nog een tijdje bij dezelfde ploeg. De 28-jarige wereldkampioene in het vrouwenwielrennen heeft besloten om haar contract bij Team SD Worx-Protime te verlengen tot eind 2028. Er zou interesse zijn geweest van Patrick Lefevere maar aan die speculaties komen nu een einde.

I am Lotte Kopecky and I have a message for you.” Zo begint Kopecky in een video van @teamsdworx op X waar ze het nieuws de wereld in stuurt. “In dit team kan ik echt mezelf zijn en dat is heel belangrijk voor me”, vervolgt ze. Momenteel staat ze tweede in de UCI ranking en dit seizoen wist ze al de koninginnenrit en het eindklassement van de UAE Tour te winnen.

“Ik ben erg blij dat ik tot 2028 bij Team SD Worx-Protime kan blijven. Ik voel me goed bij deze ploeg en het belangrijkste is dat ik mezelf kan zijn in deze omgeving. Team SD Worx-Protime is de beste ploeg in het vrouwenpeloton qua resultaten. Er is ook een duidelijke communicatie binnen het team, zodat we meteen weten waar we aan toe zijn. Zowel wanneer het positieve geluiden als kritische noten zijn, krijg je het te horen. Dat kan ik wel waarderen”, liet ze weten op X.

Palmares

De renster heeft al mooie momenten beleefd met het team. In 2023 breidde Kopecky haar palmares uit met een wereldtitel op de weg in Glasgow. Dit deed ze op indrukwekkende wijze met een solotocht van ruim vijf kilometer. Ook werd ze tweede in het eindklassement van de Tour Femmes 2023. Kopecky bereidt zich nu voor op het voorjaar. De wereldkampioene maakt zich op voor toppers als Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik.

Meer
Lees meer...