Koreaans-Amerikaanse singer-songwriter Eric Nam komt terug naar België

De Koreaans-Amerikaanse singer-songwriter Eric Nam zal volgend jaar terugkeren naar ons land. Met zijn ‘House on a Hill’-wereldtournee zal hij afzakken naar Europa, waarbij hij halt zal houden in de Ancienne Belgique in Brussel.

Morgen, op woensdag 28 juni 2023, verschijnt ‘House on a Hill’, het nieuwe album van Eric Nam. Bij dat album zal ook een wereldtournee horen die de zanger zonet heeft aangekondigd. De tour zal starten in Noord-Amerika en reist vervolgens door naar Zuid-Amerika, Europa, Oceanië en Azië.

Eric Nam

Hoewel Eric Nam soms popnummers zingt in het Koreaans, kan je hem eigenlijk niet echt een K-popster noemen. Hij werd geboren in de Verenigde Staten en werd ontdekt nadat een cover viraal ging op YouTube. Nam werd toen uitgenodigd door de Zuid-Koreaanse zender MBC om deel te nemen aan de talentenjacht Star Audition: Birth of a Great Star 2 in 2012. Hij strandde daar in de top 5, maar scoorde wel een contract bij het agentschap B2M Entertainment. Enkele maanden later verscheen zijn solodebuut. Nam doorliep dus nooit de K-poptraining die het genre typeert.

Toch is hij een bekende naam voor heel wat K-popfans. Dat komt ook vooral omdat hij een van de oprichters is van DIVE Studios, een bedrijf dat verschillende podcasts maakt rond K-pop en AAPI (Asian Americans and Pacific Islanders). Daarnaast is hij ook betrokken bij Mindset, een platform voor geestelijke gezondheid en welzijn gericht op Gen Z.

‘House on a Hill’-wereldtournee

Vanaf september trekt Eric Nam opnieuw op wereldtournee. Daarbij zal hij langs vijf continenten trekken. De tour start met 39 stops in Noord-Amerika. Daarna trekt Eric Nam verder naar vijf landen in Zuid-Amerika, om vervolgens af te reizen naar Europa.

In Europa zal hij te zien zijn in 13 verschillende landen. De Europese tak wordt afgetrapt met drie concerten in Scandinavië. Het gaat daarbij om Oslo in Noorwegen op donderdag 29 februari 2024, Stockholm in Zweden op zaterdag 2 maart 2024 en Kopenhagen in Denemarken op zondag 3 maart 2024. Daarna is het de beurt aan Duitsland. Eric Nam zal daar te zien zijn in Frankfurt op dinsdag 5 maart, Berlijn op woensdag 6 maart en München op vrijdag 8 maart. Vervolgens reist hij verder naar Tsjechië (Praag, zaterdag 9 maart), Italië (Milaan, maandag 11 maart) en Zwitserland (Zürich, dinsdag 12 maart). Op woensdag 13 maart is het dan de beurt aan België. Na zijn optreden in La Madeleine vorig jaar, zal hij nu in de grotere Ancienne Belgique te zien zijn. De Europese tour wordt afgerond met concerten in Frankrijk (Parijs, vrijdag 15 maart), nog eentje in Duitsland (Keulen, maandag 18 maart), Nederland (Amsterdam, dinsdag 19 en woensdag 20 maart), het Verenigd Koninkrijk (Glasgow op zondag 24 maart en Londen op dinsdag 26 maart) en Ierland (Dublin op maandag 25 maart).

Meteen na de Europese tak zal Eric Nam vier avonden te zien zijn in Australië en Nieuw-Zeeland. De tour zal ook nog naar Azië trekken, maar daarvan zijn de precieze steden en data voorlopig nog niet bekend.

Tickets voor het concert in Brussel zijn vanaf vrijdag 30 juni om 10 uur beschikbaar via de website van Ancienne Belgique. Voor de ticketverkoop voor andere steden kan je hier terecht.

Meer
Lees meer...