K-popster Eric Nam zal acteerdebuut maken in psychologische thriller ‘Transplant’

De Amerikaans-Koreaanse zanger Eric Nam zal binnenkort zijn acteerdebuut maken in een nieuwe Amerikaanse film. Transplant volgt een groep chirurgen die er alles aan doen om hun vlekkeloze reputatie te behouden.

K-popartiest Eric Nam zal binnenkort zijn acteerdebuut maken. Nam is al enkele jaren actief als zanger en maakt daarnaast ook podcasts. Nu zal hij z’n eerste stapjes zetten in de acteerwereld en dat doet hij meteen in een Amerikaanse film.

Transplant

De film zal de naam Transplant krijgen en wordt omschreven als een psychologische thriller. In de film volgen we Jonah Yoon (Eric Nam). Hij is een topchirurg in een prestigieus ziekenhuis waar hij werkt onder het toezicht van Dr. Edward Harmon (Bill Camp). Harmon is een hartchirurg met een ijzersterke reputatie en wil die koste wat kost behouden.

Naast Eric Nam zullen we dus ook Bill Camp te zien krijgen in de film. Hem kan je kennen van zijn rol als Mr. Shaibel in de Netflixserie The Queen’s Gambit. Verder zijn ook Michelle Okkyung Lee (Mandala), April Grace (Whiplash) en Adam Arkin (Fargo) al bevestigd voor de film. De opnames voor de film zijn al afgerond, maar een releasedatum is er voorlopig nog niet.

Eric Nam

Je kan Eric Nam niet echt een K-popster noemen. Hij werd geboren in de Verenigde Staten en werd ontdekt nadat een cover viraal ging op YouTube. Nam werd toen uitgenodigd door de Zuid-Koreaanse zender MBC om deel te nemen aan de talentenjacht Star Audition: Birth of a Great Star 2 in 2012. Hij sneuvelde daar in de top 5, maar scoorde wel een contract bij het agentschap B2M Entertainment. Enkele maanden later verscheen zijn solodebuut.

Eric Nams nieuwste album ‘There And Back Again’ is het eerste dat hij onder z’n eigen label, met de toepasselijke naam The Eric Nam Company uitbracht. Sinds vorig jaar, toen zijn contract bij z’n tweede agentschap CJ ENM afliep, is Eric Nam een onafhankelijke artiest. Dat geeft hem ook de vrijheid om nieuwe dingen uit te proberen, zoals acteren.

Nams vertegenwoordiger legde op Instagram uit hoe de zanger de rol kon scoren. Tijdens een diner afgelopen jaar liet Eric Nam vallen dat hij graag zou proberen om te acteren. Tijdens zijn tour kreeg hij de kans om auditie te doen voor de nieuwe film van Jason Park. Nam filmde en monteerde zijn auditie vanuit z’n tourbus. En hoewel hij het moest opnemen tegen ervaren acteurs, kreeg hij de rol. De opnames vonden plaats vlak na Nams Europese tour. Nam is alvast laaiend enthousiast over zijn rol. Zo tweette hij: “Ik kijk er zo naar uit om m’n acteerdebuut te maken als Jonah Yoon in Transplant naast enkele geweldige acteurs en crewleden!”. In de tweet bedankt hij ook z’n fans voor hun begrip omdat hij enkele van z’n tourdata moest verschuiven voor de opnames van de film.

Meer
Lees meer...