KU Leuven biedt tegen betaling blokplaatsen in studiecentrum aan om eigen gebouw te restaureren

KU Leuven biedt tegen betaling blokplaatsen in studiecentrum aan om eigen gebouw te restaureren

KU Leuven-studenten kunnen voortaan tegen betaling een plaats reserveren in het studiecentrum Agora op de Campus Sociale Wetenschappen. Het initiatief komt van het Erfgoedfonds van de universiteit. Met de opbrengsten willen ze het oude gebouw restaureren. Studentenkoepel LOKO heeft gereageerd dat dit een bijzonder slecht idee is.

Normaal zijn de faciliteiten van de KU Leuven voor alle studenten toegankelijk. Dat meldt de lokale televisiezender ROB. Het Erfgoedfonds van de universiteit heeft echter een initiatief op poten gezet, waarbij studenten een lotje kunnen kopen voor 5 euro. Daarmee kan je kans maken op één van de acht zitplaatsen in het Agora-studeercentrum in de Parkstraat. Die nieuwe studeerplaats is erg populair tijdens de blokperiode en als je er niet op tijd bij bent, vind je er geen studeerplekje.

(Lees hier of islamitische studenten mee moeten vasten tijdens de ramadan.)

Met de opbrengsten wil het Erfgoedfonds het Agora-gebouw, het vroegere Farmaceutisch Instituut, laten restaureren.

(Of concentratiepilletjes als rilatine tijdens de blok en examens helpen, lees je hier.)

Studenten boos

De studentenkoepel LOKO reageert aan ROB dat het om een totaal fout signaal gaat van de universiteit. De organisatie vindt dat “blokplaatsen een basisfaciliteit zijn, een kerntaak van de universiteit”.

In de nasleep van die kritiek zal de erfgoedcel de actie beperken tot één blokperiode. De erfgoedcel reageert door te zeggen dat ze vooral studenten willen betrekken bij het renovatieproject.

(Deze studeerfabeltjes werken écht niet tijdens de blok.)

Gesponsorde artikelen