Laat de zomer maar komen! Dit zijn de 9 mooiste plekjes in België om te picknicken

Oké, het is zelfs nog niet eens officieel lente, maar de eerste zonnestralen zijn er al en dat doet ons keihard verlangen naar de zomer. Lekker warm weertje, chillen aan het zwembad en gezellig gaan picknicken. Het zijn maar een paar dingen waar we naar uitkijken. Als je graag met de picknickmand eropuit trekt, dan hebben we hier alvast 9 prachtige plekjes in België waar je zeker eens naartoe kan:

1. De Lommelse Sahara

Picknicken in een woestijn in België, het is eens iets anders. In de Lommelse Sahara vind je, tussen een bos vol naaldbomen, een grote zandvlakte die doet denken aan het decor van Aladdin. Bij heet zomerweer kan je ook lekker afkoelen in prachtige, helderblauwe meertjes. Verder kan je er gratis een hangmat lenen en zelf kiezen waar je die ophangt om te chillen. Wie geen hoogtevrees heeft, moet zeker de uitkijktoren beklimmen. Vandaar heb je een schitterend panoramisch zicht over de Lommelse Sahara.

2. De Hoge Venen

Van de vlakte gaan we naar de heuvels van België. In de Hoge Venen kan je picknicken op de hoogste punten van ons land. Om een picknick with a view te hebben, moet je wel eerst een flinke wandeling maken naar de top van bijvoorbeeld de Signal de Botrange. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om onze Belgische heuvels niet te beklimmen, maar gewoon lekker aan de voet van de heuvel je deken open te slaan en te genieten van de prachtige natuur en de rust.

3. Het Silsombos

In Brabant kan je gaan picknicken in het Silsombos. Deze plek heeft iets magisch. Vanaf juni staan er de orchideeën in bloei. Je krijgt een bijna tropisch gevoel wanneer je je picknickmand opent tussen al die prachtige, exotische bloemen. Een echte must do dus.

4. De botanische tuin van Antwerpen

Wie even aan de Antwerpse drukte wil ontsnappen en de stad niet uit wil, kan genieten van de rust en een gezellige picknick in de botanische tuin aan de Leopoldstraat. Deze plek was oorspronkelijk de kruidentuin waar geneeskrachtige planten werden gekweekt voor het aanpalende Sint-Elisabethziekenhuis. Vandaag kan je er wandelen en heerlijk chillen tussen cactussen, varens en bamboe.

5. ’t Vlot

Nog zo’n heerlijke plek in Antwerpen waar je kan genieten van een picknick, is ’t Vlot. Aan de kaaien ligt een groot betonnen vlot waar je heerlijk kan relaxen in het zonnetje. Je hebt er een geweldig uitzicht op de Schelde en Linkeroever. Het is trouwens ook de plek waar elk jaar opnieuw de Sint aanmeert. Van een magische plek gesproken ;-).

6. Het kasteel van Terhulpen

Op het domein van dit prachtige kasteel krijgt je picknick iets koninklijks. Je voelt je er een echte prins of prinses en eet er met een uitzicht dat je nergens anders in België zal vinden. In Terhulpen kan je natuurlijk ook prachtige wandelingen maken over het uitgestrekte grasveld, in het bos en langs mooie vijvers. Passeer zeker langs de Franse tuin van het kasteel. Daar waan je je in het Versailles van Wallonië. Zo schoon!

7. Het kasteel van Breivelde

In Zottegem kan je dan weer naar het kasteeldomein van Breivelde. Je wandelt er langs vijvers die doen denken aan Engelse watertuinen. Bovendien is het de ideale plek om te bekomen als het deze zomer heet wordt. Van dat warm weer krijg je sowieso dorst. De ideale dorstlesser voor tijdens je picknick is sowieso Spa Fruit. Deze lekkere limonade met 100 procent ingrediënten van natuurlijke oorsprong is heerlijk verfrissend!

8. De plantentuin van Meise

Afgelopen zomer stond in de plantentuin van Meise de langste picknicktafel ter wereld van maar liefst 300 meter! Dat de tuin picknickers aantrekt, is dan ook logisch. Als je daar dan toch bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan het plantenpaleis. Daar kan je prachtige lelies en de reuzenaronskelk, ’s werelds grootste bloem, gaan bewonderen.

9. Het Egmontpark

Dit park in Brussel biedt de perfecte scène voor een gezellige picknick. Je komt er helemaal tot rust tussen standbeelden van onder andere Peter Pan. Heerlijk nostalgisch! Een echte aanrader.

Laat het picknickseizoen maar komen, want wij zijn er klaar voor! En wat smaakt er tijdens de hete zomerdagen beter dan Spa Fruit?! Deze limonade is niet alleen verfrissend, maar ook gemaakt met 100 procent ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zonder kunstmatige kleurstoffen, zoetstoffen of bewaarmiddelen. Heer-lijk!

Meer
Lees meer...