Ladies only: dit is hoe je jouw regels wat kan inkorten

Ladies only: dit is hoe je jouw regels wat kan inkorten

Dus, het is tijd voor je regels, en eigenlijk is het net die week waarin je wel betere dingen te doen hebt dan nadenken over cups versus tampons en of je het kan riskeren om dat witte kleedje aan te doen naar dat feestje. Want soms past het écht niet en wil je er gewoon asap vanaf: voor die momenten zijn er een paar truukjes die je menstruatie een beetje korter kunnen maken. Proberen! 

1. Seks

iStock
Goed nieuws! Doing the dirty is één van de efficiëntste manieren om je regels net dat beetje korter te maken. Je hebt er op dat moment misschien net géén zin in, maar een stevig orgasme doet je spieren samentrekken en dat zorgt er dan weer voor dat je lijf zichzelf sneller ‘poetst’. Je baarmoeder is namelijk één grote spier, en een orgasme dwingt die spier om beter haar werk te doen. Meer spierbewegingen = sneller resultaat. Oh, en orgasmes zijn ook een uitstekend middeltje van moeder natuur om de bijbehorende krampen te doen verminderen. Hop-hop, naar bed dus.

2. Groentjes eten

iStock

Wij hadden ook stiekem gehoopt dat onze natuurlijke reflex om ons gezicht vol te steken met cake, pizza en een liter Ben & Jerry’s dé ultieme trick zou blijken om de rode vlag twee dagen vroeger op te bergen, maar helaas. Groenten eten is een stuk saaier (hoewel, probeer onze vegetarische receptjes maar eens!) maar het helpt wel om je regels wat in te korten.

Nu, voor je je dieet volledig omgooit, we weten intussen dat vegetariërs kortere menstruatiecycli hebben (goede punten) maar sommige wetenschappers denken dat dat vooral te wijten is aan een ijzertekort door te weinig vlees en té veel groenten (slechte punten). Wij zijn er nog niet volledig uit, maar een prei-met-ham quiche kan nooit kwaad, denken we dan.

3. Sport

iStock

Oké, voor zij die regelmatig gezondheidshackartikels lezen, we weten het, sport is het antwoord op elke vraag. Vervelend, want tijdens je regels heb je waarschijnlijk meer zin om onder een dekentje te kruipen, een groot glas wijn te drinken en de hele Twilight-cyclus nog eens te herbekijken. (Hé, twee bloedgerelateerde cyclussen? Match made in heaven.)

Maar sporten, dat wil zeggen dat je beter ontwikkelde spieren hebt, en dat zijn dus (zie hierboven) weer goede punten en resulteert in relatief gesproken kortere regels. Ook als je regels niet verkorten, is er voldoende wetenschappelijk bewijs dat stelt dat je krampen ook verminderen. Plus, dan heb je dat glas wijn ook echt wel verdiend.

4. Vitamine C

iStock

Heel eerlijk, wij zijn niet honderd procent zeker van deze strategie. Vitamine C, in hoge dosissen, zou je progesteronniveau verlagen. Dat zou dan op z’n beurt weer je maandstonden verkorten. Hoe veel vitamine C (en gember-citroentheetjes) je daarvoor moet binnen krijgen, zonder jezelf een niercrisis te bezorgen weliswaar, is niet volledig duidelijk. Let er dus een beetje mee op, want de theorie en de praktijk zijn niet altijd hetzelfde.

5. Pillen

iStock

Verschillende pillen, verschillende effecten en het spreekt ook voor zich dat je best even met je dokter praat. De anticonceptiepil reguleert je cyclus, en voor veel dames wil dat zeggen dat ie wat korter wordt, maar de pil heeft natuurlijk ook nadelen.

Ook ibuprofen zou een effect hebben op de lengte van je cyclus: het is een bloedverdunner, dus die doet het wel lijken alsof je meer bloedt, maar dat heeft weinig effect op de duur. Ibuprofen is ook een niet-steroïdale, anti-inflammatoire pil, en die zorgen dat de aanmaak van het hormoon prostaglandine gereguleerd wordt, wat de contracties van je baarmoeder zou moeten verbeteren. En dat is dus the way to go om het allemaal wat sneller te laten verlopen.

Gesponsorde artikelen