Laura Tesoro lanceert zomerhit, maar doet haar stem je ook zo aan een andere Vlaamse zangeres denken?

Laura Tesoro lanceert zomerhit, maar doet haar stem je ook zo aan een andere Vlaamse zangeres denken?

We hebben er ongeveer een jaar op moeten wachten, maar nu krijgen we eindelijk een nieuw liedje van Laura Tesoro voorgeschoteld. De song heet Higher, en vanaf de eerste beat word je meteen zo vrolijk als een kind, al sta je in de gietende regen in de file. Maar op deze schijf klinkt Tesoro wel héél hard zoals Selah Sue …

Higher is de opvolger van haar Eurosong-hit What’s the Pressure. Als je deze aanstekelijke tunes hoort, krijg je meteen zin om te dansen en om op een zonnige dag te chillen in het park.

De single werd volledig door haar zelf geschreven. We hebben ongeveer een jaar moeten wachten op nieuw materiaal van Laura Tesoro. “Het heeft nu zo lang geduurd omdat ik alleen iets wil uitbrengen als het goed is”, zegt Tesoro op MNM. “Ik ben al een tijdje bezig met nieuwe nummers, maar het is niet evident om de juiste liedjes te vinden.” Op een volledig album zullen we dus nog even moeten wachten.

Veel naar Selah Sue geluisterd?

Al is Higher nog zo catchy, aan Tesoros stem is veel gesleuteld. Dat hoort het kleinste kind. Op een gegeven moment denk je ook “ben ik nu naar Selah Sue aan het luisteren?”. Laura heeft duidelijk enkele trademarks van de Raggamuffin-zangeres ‘geleend’. De meest opvallende: het veelvuldig gebruik van ‘ee’- en ‘oe’-klanken.

Ook komt de melodie van het refrein ons verdacht bekend voor en hebben de producers het geheel proberen op te leuken met afgezaagde, pseudo-hippe versieringsgeluidjes. Maar begrijp ons niet verkeerd, Higher heeft alles om dé zomerhit van 2017 te worden: een feestelijk refrein dat blijft hangen, verliefde songteksten en een swingende beat waar je gewoon op móét bewegen. Momenteel zetelt Tesoro ook in de jury van The Voice Kids. Haar agenda is goed gevuld, bijna elk zomerweekend pronkt ze wel op één of ander marktplein.

Gesponsorde artikelen