Left Right
scrollTop top

‘Leaving Neverland’ over Michael Jackson krijgt vervolg!


Leaving Neverland
© Leaving Neverland

De tweedelige documentaire Leaving Neverland zorgde vorig jaar voor een shockgolf. In de reeks getuigden James Safechuck (42) en Wade Robson (38) over hun ervaringen met de Michael Jackson. Op het moment van de feiten waren ze respectievelijk tien en zeven jaar oud.

Michael Jackson wordt gezien als een van de grootste muzikanten aller tijden. Maar de King of Pop is de laatste jaren ook in diskrediet gekomen. Er kwamen verhalen over pedofilie en het misbruik van jonge kinderen naar boven. Daarover gaat ook de documentaire Leaving Neverland.

Leaving Neverland

De documentaire Leaving Neverland verscheen op 3 maart 2019 op HBO en was later bij ons ook te zien op Canvas. In de documentaire komen James Safechuck (42) en Wade Robson (38) aan het woord. Zij woonden tijdens hun kinderjaren een tijdje in Neverland, het landgoed van Michael Jackson. Daar was naast zijn huis ook een heus pretpark te vinden.

De twee mannen vertellen los van elkaar hun verhaal over de zanger. Beiden werden ze door de zanger overtuigd om bij hem in te trekken en daar werden ze jarenlang seksueel misbruikt. Michael Jackson vertelde de jongens dat hun handelingen “normaal waren voor goede vrienden”. Daardoor hebben de jongens jarenlang gewacht om met hun verhaal naar buiten te komen.

Tweede deel

Nu komt het nieuws dat er een tweede deel komt van die documentaire. Meer nog: er wordt al aan die sequel gewerkt. De regie is opnieuw in handen van Dan Reed.

In het tweede deel zullen opnieuw Wade Robson en James Safechuck gevolgd worden. Deze keer tijdens hun rechtszaken tegen Michael Jackson. Ze doen dat allebei los van elkaar en hun zaken zullen binnenkort plaatsvinden.

Maar er zit nog een addertje onder het gras. Want de familie van Michael Jackson doet er nu alles aan om de nieuwe documentaire tegen te houden. Daarom hebben ze op hun beurt documentairemaker Dan Reed aangeklaagd. Maar Reed zelf houdt vol dat het gaat om openbare informatie in een vervolgdocumentaire die nuttig is om het volledige verhaal te vertellen. De rechtszaak tegen de documentairemaker komt begin volgend jaar voor. Het valt dus nog af te wachten of het tweede deel er ook echt komt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911