Legendarische K-popgroep Girls’ Generation maakt dit jaar nog comeback voor 15de verjaardag

Girls’ Generation (SNSD), één van de grondleggers van de moderne K-pop, maakt dit jaar nog een comeback. Daarbij zullen de acht leden van de groep voor het eerst sinds 2017 opnieuw samen op een podium staan.

De legendarische K-popgroep Girls’ Generation komt dit jaar terug met een nieuwe comeback. De groep zal daarmee haar 15de verjaardag vieren. Girls’ Generation, die ook bekend is als SNSD, maakte haar debuut in 2007 en bleef daarna tien jaar actief.

Girls’ Generation

Girls’ Generation ontstond in 2007 en bestond toen uit Taeyeon, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona, Seohyun en Jessica. De groep werd al snel razend populair en had verschillende hits waarvan Gee, Mr. Mr., The Boys en Mr. Taxi de bekendste zijn. Jessica verliet de groep in 2014, waardoor Girls’ Generation nu nog acht leden telt.

In oktober 2017, tien jaar na de start van hun carrière, besloten Tiffany, Sooyoung en Seohyun het agentschap SM Entertainment te verlaten. Ze deden dat op voorwaarde dat de groep Girls’ Generation wel bleef bestaan. De groep is dus nooit officieel uit elkaar gegaan, maar heeft sinds 2017 geen nieuwe muziek meer uitgebracht. Maar daar komt nu verandering in.

Nieuw album

Vijftien jaar na de release van hun eerste single zal Girls’ Generation nu een nieuw album uitbrengen. Dat nieuws werd officieel bevestigd door SM Entertainment. De comeback staat gepland voor augustus 2022. Op dat moment zal het ook precies vijf jaar geleden zijn dat de groep haar laatste album, ‘Holiday Night’, uitbracht.

Taeyeon en Hyoyeon waren begin dit jaar al opnieuw samen op het podium te zien. Zij maken namelijk deel uit van de supergroep GOT the beat van SM Entertainment. Die bestond uit leden van Girls’ Generation, Red Velvet, aespa en de soloartieste BoA.

Meer
Lees meer...