Left Right
scrollTop top

LEGO Marvel Super Heroes 2: heel chaotisch, maar toch weer bijzonder leuk


LEGO Marvel Super Heroes 2: heel chaotisch, maar toch weer bijzonder leuk

Je weet wat je gaat krijgen als je een LEGO-game begint te spelen. Al deze games verschillen niet zo veel van elkaar, en zowel de leuke elementen als de bugs keren telkens terug. Maar het is zo’n game waar je niet kwaad kunt op zijn, want daarvoor zit het te goed in elkaar. In deze editie zit een bonte bende aan superhelden, alles is constant chaotisch, maar de game is weer bijzonder leuk.

Actie en humor vormen de belangrijkste blokjes van een typische LEGO-game. En chaos, maar dan in de positieve zin. Ook nu word je er weer ingesmeten zonder enige uitleg. Voor wie de games kent is dat niet erg, want iedere level voelt precies aan zoals dat al in 999 eerder LEGO-spelletjes het geval was. Maar voor nieuwe spelers moet het toch een beetje vreemd aanvoelen. Als je niet weet wat je moet doen, begin dan maar dingen stuk te slaan. Waar LEGO in het echt een kwestie van opbouwen is, mag je hier naar hartenlust het decor vernielen. Je verdient er zelfs beloningen mee.

Super Heroes

Zoals altijd kies je zelf hoe ver je meegaat in alle opdrachten die in een level zitten. Je kan gewoon het verhaal uitspelen, maar iedere keer zijn er ook een aantal dingen te doen waarvoor je met een gouden blokje beloond wordt. Voor één van die blokjes moet je bijvoorbeeld Stan Lee uit een lastige situatie bevrijden. Hij zit elke keer wel ergens vast, en doorgaans is het niet zo eenvoudig om hem vrij te krijgen. Soms lukt dat ook gewoon nog niet omdat je hiervoor met andere figuurtjes moet spelen. Maar daar wringt het schoentje: ga je echt alles opnieuw spelen een leven 100 procent te voltooien?

De echte fans doen dat misschien wel, maar je kan het spel ook zonder die blokjes uitspelen. Al oogt het dan wel een stuk magerder. Na een tijdje ga je de meeste actiehelden goed kennen en weet je wat hun superkrachten zijn. Die heb je nodig om te kunnen vorderen. Als je iedereen meteen herkent, dan ben je een kenner – of dan ben je bezeten door Marvel, het is maar wat je verkiest. Ze zijn dan ook erg talrijk, en regelmatig leer je een nieuwe superheld kennen.

Een kleine bloemlezing (dus lang niet alle aanwezige superhelden): Captain America, Black Panther, Doctor Strange, Drax, Giant Man, Groot, Hulk, Daredevil, Iron Fist, Rocket Raccoon, Thor, Spider-Man, en nog veel meer.

Typisch LEGO

Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar dat is dan ook niet nodig in een LEGO-game. Ofwel volgen ze een bestaande film, ofwel gaan ze helemaal los. In dit geval is Kang door de tijd gereisd om verscheidene locaties uit het verleden, het heden en de toekomst van Marvel te verzamelen in een centrum, genaamd Chronopolis. Alle actiehelden moeten samenwerken om hun werelden te herstellen en te redden uit de klauwen van Kang.

Je speelt dus in verschillende werelden en zo zit er wel wat variatie in het spel. Zoals wel vaker zitten er ook nu een paar technische fouten in de game die soms wel eens op de zenuwen gaan werken. En dan is het spel niet vernieuwend genoeg om ze met de mantel der liefde te bedekken. We moeten ons ook de vraag stellen of de gameplay na al die jaren niet meer zou moeten geëvolueerd zijn. Dus ja, het is een erg leuk spel, maar als je er met de feestdagen eentje onder de kerstboom wil krijgen, dan zijn er rond deze tijd van het jaar zeker betere titels.

Conclusie: 7,5/10

LEGO Marvel Super Heroes 2 is een bijzonder leuke game, net zoals al z’n voorgangers. Maar het is dus ook geen verrassende LEGO-game. Voor fans van Marvel kan deze game een soort natte droom zijn, een plaats waar al hun actiehelden samenkomen in één verhaal. En dat is het ook wel, maar het wordt hoog tijd dat TT Games qua gameplay eens iets verrassender en innoverender uit de hoek komt. Ooit waren we erg onder de indruk van de LEGO-games en zagen we de bugs door de vingers, maar nu moet de lat een pak hoger liggen.

Dat gezegd zijnde: je krijgt dus precies wat je verwacht van deze game. Daarvoor moest je deze review dus eigenlijk niet lezen. Zoals gewoonlijk is het een heel grappige game en je bent er heel wat uren mee bezig. Ben je de LEGO-games dus nog niet beu, dan zal dit spel je geen moment teleurstellen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308