Leia en Luke toch in Star Wars IX – maar tussen de lijnen viel ander, belangrijk nieuws te horen voor fans

Leia en Luke toch in Star Wars IX – maar tussen de lijnen viel ander, belangrijk nieuws te horen voor fans

De overleden Carrie Fisher – prinses Leia – zal toch te zien zijn in de laatste Star Wars-film. Net als Mark Hamill (Luke Skywalker), die we toch dachten te zien doodgaan in de jongste film, The Last Jedi. Maar, begraven in de officiële aankondiging van de Star Wars Episode IX-cast zat dit uiterst belangrijke detail: de Skywalker-saga, wellicht het populairste verhaal dat sinds 1977 op de wereld werd losgelaten, stopt met de release van de volgende film in 2019.

“We konden geen bevredigend einde voor de Skywalker-saga bedenken zonder haar. We wilden nooit iemand anders voor de rol nemen of computeranimatie gebruiken”, zei regisseur J.J. Abrams gisteren. Met ongebruikte beelden uit eerdere films zal Abrams nog een keer Leia Organa tot leven wekken. Hij kreeg toestemming van de Fishers dochter, actrice Billie Lourd, om de oude beelden te gebruiken.

Fisher vertolkte de rol van ruimteprinses in vijf van de acht Star Wars-films. Ze overleed in 2016 op 60-jarige leeftijd, kort nadat ze de opnames voor het achtste deel, The Last Jedi, had voltooid.

Ook de oude Lando Calrissian is er weer bij

Abrams had nog wat andere verrassingen in petto bij zijn bekendmaking dat de opnames voor het negende deel aanstaande woensdag beginnen in Londen. Zo keert Mark Hamill toch terug voor het laatste deel, hoewel zijn Luke Skywalker in de vorige film lijkt te sterven.

Ook maakt de 81-jarige Billy Dee Williams weer zijn opwachting als Lando Calrissian. Hij was niet meer gezien sinds Return of the Jedi uit 1983. Wel oogste Donald Glover veel lof met zijn vertolking van een jongere Lando in de prequel Solo.

Verder keren hoofdrolspelers Daisy Ridley, Adam Driver en John Boyega terug voor het laatste deel, evenals Anthony Daniels (C-3PO). Daarnaast is de Britse acteur Richard E. Grant aan de cast toegevoegd in een nog onbekende rol.

Dat is allemaal leuk nieuws voor Star Wars-aficionados, maar, begraven in de officiële aankondiging van de Star Wars Episode IX-cast zat wel dit uiterst belangrijke detail: de Skywalker-saga gaat stoppen met Star Wars IX en het sterrenstelsel ver, ver weg zal verder moeten zonder de verhaallijn die het heeft geschapen.

Star Wars gaat niet stoppen

De Star Wars-franchise zal uiteraard niet stoppen. Disney heeft na The Force Awakens, Rogue One en The Last Jedi de vier miljard terugverdiend die het betaalde in 2012 om Star Wars te kopen van Lucasfilm. Alles vanaf nu is winst. En Star Wars is niet het soort melkkoe dat je even op rust zet. Er zijn gloednieuwe Star Wars-trilogieën in de maak van regisseur Rian Johnson van The Last Jedi en Game of Thrones-schrijvers David Benioff en Dan Weiss.

En Lucasfilm president Kathleen Kennedy heeft gesuggereerd dat er meer films zullen zijn met Rey, Finn en Poe. Het einde van de Skywalker-saga impliceert ook dat het niet goed gaat aflopen met Kylo Ren, maar betekent niet noodzakelijkerwijs het einde van de Jedi. Luke maakte aan het einde van Last Jedi duidelijk dat hij niet de laatste zou zijn en dat Rey nu zelf een Jedi was.

Gesponsorde artikelen