Lenny uit ‘Blind Getrouwd’ greep al eens net naast de overwinning in dit andere realityprogramma

Lenny uit ‘Blind Getrouwd’ greep al eens net naast de overwinning in dit andere realityprogramma

‘Blind Getrouwd’ heeft z’n vierde seizoen afgetrapt met een extra lange aflevering en daarin leerden we al meteen zes deelnemers kennen. Maar eentje ervan is geen onbekende, want Lenny nam al deel aan ‘Expeditie Robinson’. En meer nog, want het scheelde maar een haar of hij had het hele spelprogramma zelfs gewonnen!

Stijn en Joke kenden we al, maar op vier van de overige acht Blind Getrouwd-deelnemers was het wachten tot de eerste, extra lange, aflevering. Zo kregen we, onder andere, ook Lenny en Jolien te zien. Maar Lenny is helemaal geen onbekende, want we konden zijn leven een hele tijd geleden al eens tot op de voet volgen. Al was het toen, in tegenstelling tot nu in Blind Getrouwd, niet het dagdagelijkse leven van Lenny dat we te zien kregen. We konden hem namelijk wekenlang volgen op een onbewoond eiland, want Lenny nam in 2006 al eens deel aan Expeditie Robinson!

Ei zo na winnaar

Lenny was een van de zestien deelnemers aan het achtste seizoen van Expeditie Robinson in 2006. Hij schopte het zelfs tot in de finale. Maar dat seizoen verliep wat anders dan hoe we het programma nu kennen.

Zo waren er twee kampleiders die het spel niet echt meespeelden. Er kon niet op hen worden gestemd tijdens de eilandraden en na de samensmelting lagen ze er ook gewoon uit. Maar het belangrijkste verschil was dat deelnemers die weggestemd werden een tweede kans kregen op het afvallerseiland. Lenny was echter een van de sterkste kandidaten en lag duidelijk goed in de groep, want hij won verschillende proeven en werd nooit weggestemd. Hij triomfeerde ook in de laatste proef en verdiende daarmee een plaatsje in de finale.

Ondertussen mochten ook alle deelnemers op het afvallerseiland stemmen en zij verkozen Olga, die trouwens als eerste op afvallerseiland was aangekomen. Zo werd het een strijd tussen Olga en Lenny. In 2006 hadden de kijkers nog het laatste woord, want zij mochten beslissen wie er als winnaar uit de bus zou komen. Olga bleek ietsje populairder en won met 52 procent van de stemmen van een toen nog 24-jarige Lenny. Lenny, een van de sterkste kandidaten dat jaar, verloor dus van de persoon die er meteen na de samensmelting als eerste werd uit gestemd …

Blind Getrouwd

Lenny greep in 2006 dus nipt naast de Expeditie Robinson-prijs, maar nu scoorde hij wel de hoofdprijs. Want Jolien twijfelde in het gemeentehuis niet en gaf maar al te graag haar jawoord. Ze waren meteen ook het eerste Blind Getrouwd-koppel dat de kijkers zagen trouwen. Er was ook duidelijk al snel een klik tussen de twee, en met het doorzettingsvermogen dat Lenny in 2006 al tentoonspreidde, lijkt het alsof dit huwelijk nu al niet meer kan mislukken!

Gesponsorde artikelen