Leuk of ziekelijk: dit baasje liet haar kat tatoeëren …

Leuk of ziekelijk: dit baasje liet haar kat tatoeëren …

De Oekraïense Elena Ivanickaya ligt wereldwijd onder vuur. De Instagramster liet een tatoeage zetten bij haar naaktkat Sphynx. Het diertje kreeg puur voor esthetische redenen een ‘chest piece’, de foto’s van de kat die getatoeëerd wordt, gaan nu de wereld rond en iedereen veroordeelt Elena voor dierenmishandeling. 

Wie een tattoo heeft, weet hoeveel pijn het doet. Maar de tattoo die Oekraïense Instagramster Elena Ivanickaya liet zetten was extra pijnlijk. Want ze liet hem niet zetten op haar eigen lichaam, maar op dat van haar naaktkat Sphynx. Het beestje kreeg een tatoeage van de Egyptische God Anubis getatoeëerd op z’n nek. De foto’s van bij de tatoeëerder zijn gruwelijk om te zien.

“Onmogelijk om naar de foto’s te kijken”

Oekraïense dierenrechtenorganisatie UAnimals reageert in shock: “Het baasje dacht dat het leuk was om haar kat een tattoo te geven. Helaas beleefde de kat de ergste uren van z’n leven. Het is onmogelijk om zelfs maar naar de foto’s te kijken.” Ook de Oekraïense politie is bereid stappen te ondernemen. “Als we ontdekken dat het dier mishandeld werd, zullen we het behandelen als een misdrijf”, laat politiewoordvoerder Natalia Chovpylo weten aan The Sun.

Instagram elenaiwt

“Castreren, dat zou pas dierenmishandeling zijn”

Elena zelf is zich van geen kwaad bewust. Ze beweert dat de kat verdoofd was tijdens het tatoeëren. “Ik heb vooraf geïnformeerd bij de dierenarts en die zag er geen graten in. De dierenarts was ook aanwezig in de tattooshop, zodat alles onder controle was.” Ze voegt er verder aan toe: “Het leven van mijn kat is beter dan dat van jou. Misschien lijkt het de hel voor jou, maar hij voelt zich goed.” Geen overdrijving, want haar trouwe viervoeter leeft op een dieet van verse oesters.

Hoewel Elena compleet oké is met tatoeages voor haar kat, liggen andere vlakken wel moeilijker. “Hij is niet gecastreerd en ik zal hem ook nooit laten castreren. Dat zou echte dierenmishandeling zijn.”

Instagram elenaiwt

Gesponsorde artikelen