Leuke kamerplanten om als cadeau te geven

Geschreven met de input van Twenty Four Webvertising

Een verjaardag, trouwerij of gewoon een leuk cadeau. Een plant is altijd een geschikt cadeau, wat de aanleiding ook is. Duurzamer dan bloemen en geschikt voor vele doelgroepen. Het leuke is dat je met planten veel meer kunt variëren en een plant per gelegenheid en persoon kunt uitzoeken. Als je op zoek bent naar een mooie kamerplant om cadeau te geven, lees dan vooral verder.

Een kamerplant cadeau geven

Het lijkt in eerste instantie misschien een beetje gek, een kamerplant als cadeau, maar het is eigenlijk juist heel leuk en origineel. Met een kamerplant haal je de natuur naar binnen. Waar je de plant ook neerzet, je zorgt direct voor meer sfeer. Daarnaast is een luchtzuiverende kamerplant erg bevorderlijk voor je gezondheid. Planten zetten zuurstof om in C02, hebben invloed op onze creativiteit en verschillende gezondheidsvoordelen. Met de juiste verzorging kunnen kamerplanten wel tientallen jaren in leven blijven.

Een plant is voor vele gelegenheden leuk om te geven. Denk aan een verjaardag, housewarming, kraamcadeau of een bruiloft. Maar ook bij verdrietige gebeurtenissen, zoals een overlijden of ziekte, kan een kamerplant een fijne opsteker zijn. Planten zijn er in verschillende soorten en maten, er is dus voor ieder wel wat wils. Dit geldt ook voor het budget. Er zijn al planten te koop voor een paar euro, maar je kunt ook uitpakken en kiezen voor een groot exemplaar. De keuze is aan jou!

10 leuke kamerplanten als cadeau

De verzorging van sommige planten kan nogal lastig zijn. Daarom maken we het je gemakkelijk en hebben we tien makkelijke plantensoorten voor je op een rijtje gezet.

  1. Gatenplant (Monstera)
  2. Vrouwentong (Sanseveria)
  3. Kentia palm
  4. Bromelia (Aechmea)
  5. Scindapsus (Epipremnum aureum)
  6. Vetplant of cactus
  7. Bonsai (Ficus Ginseng)
  8. Anthurium
  9. Yucca
  10. Varen

In dit rijtje vind je kamerplanten, geschikt voor allerlei soorten leefomgevingen. Dit maakt het makkelijker om een geschikte plant te kiezen. Zo zijn de Kentia palm en Monstera geschikt voor huizen of kantoren waarbij er veel schaduw is. En de Bromelia en Anthurium hebben juist wat meer zonlicht nodig.

Over het algemeen geldt dat de planten uit dit rijtje maximaal 1 keer per week water nodig hebben. Planten zoals de Sansevieria en Yucca kunnen ook prima wat langer zonder water.

Kortom, voor iedere gelegenheid en ontvanger is wel een geschikte kamerplant te vinden.

Kamerplanten online kopen

Kamerplanten zijn geschikt voor in ieder huis of op kantoor. Als je op zoek bent naar een leuke kamerplant om cadeau te doen, dan kun je zowel in fysieke als online kamerplanten winkels op zoek gaan. Aan zowel de fysieke als de online plantenwinkel zitten verschillende voordelen. Zo kun je in een fysieke winkel de plant helemaal zelf uitzoeken en last minute kopen. Terwijl het handige aan een online webshop is, dat je de plant niet zelf hoeft te vervoeren en dat je beter kunt vergelijken op basis van beschikbare informatie. De plant komt direct vanaf de kweker naar jou of naar de ontvanger toe. Je hoeft dus niet te slepen met de plant van de winkel, naar huis en dan weer naar de ontvanger. Een ander voordeel van online plantenwinkels is dat het aanbod bij webshops groter is. Dus mocht je twijfelen, neem dan ook zeker eens een kijkje bij online plantenwinkels. Kies de plant die perfect past bij de gelegenheid en geef hem cadeau!

Meer
Lees meer...