Liam en Noel Gallagher lijken reünie Oasis te bevestigen

Enkele uren nadat er hardnekkige geruchten over een reünie van Oasis waren opgedoken, lijken Noel en Liam Gallagher inderdaad te bevestigen dat ze heel binnenkort met belangrijk nieuws komen. De broer deelden op sociale media namelijk de datum “27.08.24”.

Zondag doken er in Britse media overal zeer concrete en geloofwaardige berichten op over een mogelijke reünie van Oasis. De band ging vijftien jaar geleden uit elkaar na een compleet uit de hand gelopen ruzie na een optreden in Parijs. Sindsdien leven de broers Liam en Noel Gallagher op voet van oorlog en komt er geen goed woord over elkaar uit hun mond.

In dat laatste kwam recent verandering. In een video van hun platenlabel over de dertigste verjaardag van het album ‘Definitely Maybe’ klonk Noel opvallend positief over zijn broer Liam. Hij prees toen zijn stem en deed daarmee de geruchten over een reünie een eerste keer aanzwellen.

27 augustus

Die geruchten zijn ondertussen zeer concreet geworden. Zondagavond verscheen er na het optreden van de bevriende band Oasis op een scherm namelijk al een grote teaser, die de broer Noel en Liam later door deelden op hun eigen – en de gemeenschappelijke – sociale media. Het gaat om goud-zwarte cijfers met de datum “27.08.24” en daarna “8am”. Het ziet er dus naar uit dat we de ochtend van dinsdag 27 augustus meer nieuwe over de nieuwe plannen van Oasis zullen vernemen.

Volgens de geruchten staan er meerdere megaconcerten gepland in Heaton Park in Manchester end Wembley Stadium in Londen. Die laatste locatie zou zelfs meteen voor tien avonden geboekt zijn. Als dat waar is, verbreekt Wembley meteen het record van acht concerten dat zojuist door Taylor Swift is gevestigd.

Meer
Lees meer...