Lieven Van Gils wil John Oliver van antwoord dienen … maar wordt vooral zelf uitgelachen

Lieven Van Gils wil John Oliver van antwoord dienen … maar wordt vooral zelf uitgelachen

“Lieven Van Gils geeft Amerikaanse talkshowhost John Oliver, van ‘Last Week Tonight’, lik op stuk”, schreef Eén op Twitter onder een filmpje van de gastheer van ‘Van Gils en Gasten’. Van Gils wou Oliver van antwoord dienen na zijn uitspraken over België, maar dat lijkt eerder averechts te werken …

Talkshowhost John Oliver neemt geen blad voor de mond, dat is algemeen geweten. Toen hij in de voorbije afleveringen van zijn satirische nieuwsshow Last Week Tonight with John Oliver nog maar eens Amerikaans president Trump aan het aanpakken was, dreef hij meteen ook de spot met België.

Oliver hekelde dat Trump verschillende landen “shithole countries” durft noemen. Iets dat voor de presentator “niet oké” is. “Maar”, zo ging hij verder, “persoonlijk heb ik België ook al vaak een ‘shithole‘ genoemd. Maar ik ben geen president, en België is ook gewoon een walgelijke chocoladegoelag zonder ook maar enige bestaansreden.”

“Ik zou me graag tot John Oliver richten”

Dat schoot bij ‘collega’-talkshowhost Lieven Van Gils in het verkeerde keelgat. Hij probeerde Oliver van antwoord te dienen. Maar dat ging niet helemaal zoals gepland …

“Zo’n sympathiek compliment kon ik moeilijk naast me neerleggen”, zei de Van Gils en Gasten-presentator terwijl hij de typische Amerikaanse talkshows imiteerde. “En daarom zou ik me graag persoonlijk willen richten tot John Oliver zelf.”

Op zijn beurt probeerde Van Gils de spot te drijven met zijn Amerikaanse collega door de “vele bestaansredenen” van de VS op te sommen: de Amerikaanse “verfijnde keuken” en hun “politieke leiders, die getuigen van ongeziene diplomatie en charismatische uitstraling”, “de hartelijke samenwerking met jullie buurlanden, zoals Mexico” en “de fantastische gezondheidszorg”.

Lachband

Als klap op de vuurpijl deelde Van Gils nog een sneer uit naar de wapenwetten in Amerika, wanneer hij hen voor hun “gevoel voor vooruitgang en hoogstaande technologie” complimenteerde met beelden van wapens en schietende Amerikanen op de achtergrond.

Oliver is zelf echter een Brit en dus geen Amerikaan, maar ook daar heeft Van Gils een antwoord op. “Daarom wil ik jou ook feliciteren met de brexit”, sloot hij, onder een net iets te luide lachband, af.

Maar de actie van Van Gils leek niet echt het gewenste effect te hebben. Op Twitter regende het dan ook afkeurde reacties en, vooral, facepalms:

Comedian Xander De Rycke reageerde kort maar bondig:

Misschien moeten we de uitdrukking ‘lik op stuk geven’ wat aanpassen na dit filmpje …

Ook de lachband viel niet zo g

Sommige fans van Oliver willen zich al verontschuldigen

“Beste John, ik weet dat dit niet echt een excuus is, maar net zoals jij, weten ook de meeste Belgen helemaal niet waarom deze man op tv komt.”

De lachband werd ook niet echt geapprecieerd

Afwachten of “zijn collega John Oliver” zal reageren …

Gesponsorde artikelen