Left Right
scrollTop top

Lili Reinhart waarschuwt fans voor Uber na beangstigende ervaring


Lili Reinhart op de Golden Globe Awards
© epa

De Riverdale-actrice Lili Reinhart beleefde maandagnacht een heel enge ervaring en waarschuwt dan ook meteen haar fans om hiervoor op te passen. Een vreemde man probeerde Lili een valse Uber aan te smeren aan de luchthaven. Hij bracht haar naar zijn auto, waar dan duidelijk werd dat hij geen echte chauffeur was. Ze kon gelukkig ontsnappen. “Vertrouw op je gevoel”, drukt ze haar fans op het hart. “Het kan je redden.”

Uber kan superhandig zijn als je bijvoorbeeld met vriendinnen uitgaat en je je niet wil blauw betalen aan een taxi. Maar de actrice Lili Reinhart maakte wel iets heel eng mee. Elke vrouw heeft wel een verhaal over een vunzige opmerking van een chauffeur, maar een van Lili haar verhaal gaan onze achterste nekhaartjes overeind staan.

Valse Uber

Lili kwam toe op de luchthaven en zocht haar Uber. Toen kwam er direct een man op haar af die zich voordeed als haar Uber-chauffeur. Ze stapte mee met hem naar zijn auto. Maar daar waren helemaal geen tekenen dat hij een echte chauffeur zou zijn. Ze voelde dat er iets mis was en is dan ook niet in zijn auto gestapt. Toen ze haar huiveringwekkende ervaring op Twitter deelde, zei ze: “Serieus … wees alsjeblieft voorzichtig. Je moet je geen zorgen maken over het feit of je wel aardig of beleefd genoeg bent. Je moet op je gevoel vertrouwen, het kan je redden.”

Nieuw project

Veel fans vertelden haar dat ze blij waren dat ze veilig was, en dat ze had kunnen voorkomen dat er iets ergs met haar was gebeurd tijdens haar enge ervaring. Het is niet duidelijk op welke luchthaven ze was tijdens het verontrustende incident, maar E! News meldt dat Reinhart aan een nieuw project zou werken, omdat ze later een gesprek tussen haar en een regisseur op haar Instagramverhaal plaatste.

Lili Reinharts Instagram:

Enkele veiligheidstips

Uber reageerde ook zelf op haar verhaal met enkele veiligheidstips. Ze bedankten Lili Reinhart eerst voor haar bezorgdheid te delen en gaven haar gelijk dat je zeker op je intuïtie moet vertrouwen. De firma raadt aan om binnen te wachten tot je op de app kan zien dat je chauffeur is gearriveerd. Ook kan je de nummerplaat, het automerk, model en de bestuurdersfoto voor de zekerheid nog checken. “Laat de bestuurder zeker je naam controleren en ga op de achterbank zitten”, schrijft het taxibedrijf nog op haar Twitter.

Controversieel

Er is al veel te doen geweest rond Uber. Zo was er in Londen een tijdje een Uber-ban nadat er teveel incidenten zijn geweest. Volgens het Verenigd Koninkrijk slaagde de omstreden ride-sharing-app er niet in om voldoende veiligheid te garanderen van hun chauffeurs. En werden ze niet genoeg gescreend op hun achtergrond. Uber won echter in de rechtszaal en nam hier maatregelen over. Maar vorige maand waren er weer al problemen. Een vrouw startte een rechtszaak tegen de app omdat ze naar verluidt seksueel was aangevallen door een van hun chauffeurs. De passagiers vraagt een schadevergoeding van maximaal 56.000 euro aan bij de Britse rechtbank.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…