Linkin Park stelt nieuwe zangeres voor en kondigt nieuw album aan

Zeven jaar na het overlijden van frontman Chester Bennington heeft Linkin Park een nieuwe zangeres aan de groep toegevoegd. Het gaat om Emily Armstrong, een 38-jarige zangeres die in het verleden frontvrouw was van Dead Sara. Het hernieuwde Linkin Park bracht met The Emptiness Machine meteen ook een nieuw nummer uit.

Het is ondertussen al meer dan zeven jaar geleden dat Chester Bennington uit het leven stapte. De razend populaire zanger van de iconische band Linkin Park liet een enorme leegte achter bij zijn vele fans.

Emily Armstrong

Jaren later besloten de andere groepsleden – Mike Shinoda, Brad Delson, Phoenix en Joe Hahn – uiteindelijk om toch terug te keren met Linkin Park. De groep kondigde eerder deze week het nieuwe album ‘From Zero’ en een geplande wereldtournee aan. Daarbij hoort dus ook een nieuwe zangeres. De keuze viel daarbij op Emily Armstrong. Zij zal samen met Mike Shinoda de zang van de nummers verzorgen.

Emily Armstrong is afkomstig uit Los Angeles en is vooral bekend als zangeres van de alt-rockband Dead Sara. Die groep richtte ze in 2002 op met gitariste Siouxsie Medley. In het verleden noemde ze Linkin Park al vaak als een inspiratie voor haar.

Colin Brittain vervoegt ook Linkin Park als drummer. Hij vervangt Rob Bourdon, die enige tijd terug besloot de groep te verlaten. Brittain was in het verleden onder andere actief bij Papa Roach en All Time Low.

The Emptiness Machine

Het vernieuwde Linkin Park vertrekt de komende tijd naar Los Angeles, New York, Hamburg, Seoul, Londen en Bogotá. Er volgt binnenkort ook een nieuw album, waarvan we met The Emptiness Machine al een eerste nieuw nummer te horen kregen.

Meer
Lees meer...