Linkin Park-frontman Chester Bennington overleed precies drie jaar geleden: Twitter eert een icoon

Vandaag is het precies drie jaar geleden dat Chester Bennington overleed. Maar dat wil niet zeggen dat de Linkin Park-frontman al vergeten is. Integendeel: fans over de hele wereld eerden de zanger op sociale media.

Duizenden mensen hebben in de zomer van 2017 Linkin Park zien optreden op het hoofdpodium van Rock Werchter. Maar niemand had op dat moment gedacht dat dat concert ook één van de laatste van frontman Chester Bennington zou zijn. En toch was het zo. De zanger overleed een tweetal weken later. En da’s vandaag precies drie jaar geleden.

#MakeChesterProud

Dat tijd niet echt alle wonden heelt, is vandaag nog maar eens bewezen. Linkin Park-fans van over de hele wereld hebben berichten gedeeld over Chester Bennington, om z’n dood (en tegelijk ook z’n leven) te herdenken.

De overgebleven leden van Linkin Park hebben op het moment van schrijven zelf nog niets gepubliceerd. Ze hebben wel verschillende berichten gedeeld.

“Beloof me om Chester trots te maken vandaag”, schreef iemand. “Verspreid wat liefde om hem te herdenken vandaag.”

Impact op de wereld

“Drie jaar geleden zijn we een ongelooflijk talent verloren”, verscheen elders. “Een vader, een echtgenoot, een bandlid, een enorm getalenteerde muzikant, en een belangrijk deel van heel wat levens. We zijn hem dankbaar voor z’n impact op de wereld, en vandaag vieren we z’n bestaan. We missen je, Chester Bennington.”

One More Light

“Ik mis je, Chester Bennington”, begint muzikant Blackbear. “Het was een eer om met jou en de jongens te mogen samenwerken. Ik hoor je nog steeds beatboxen in m’n oor, vriend. We hebben pancreatitis gedeeld, we hebben pijn gedeeld. Drie jaren zijn voorbijgevlogen.” Blackbear werkte samen met Linkin Park aan het laatste nummer van de band met Chester, One More Light.

Stem van een engel

“We herdenken Chester Bennington vandaag”, schreef een fan. “Hij had de stem van een engel, en de scream van een demon. We zullen je altijd blijven herinneren, en we houden je nalatenschap in leven, no matter what. Ik hoop dat je daar gelukkiger bent, we missen je.”

Wie met vragen zit rond zelfdodingen of nood heeft aan een gesprek, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...