Left Right
scrollTop top

Chester Benningtons eerste band Grey Daze lost nieuw nummer: z’n zoon Jaime maakt de video


Chester Bennington Linkin Park Grey Daze
© Instagram/@linkinpark

Linkin Park-frontman Chester Bennington mag dan al een paar jaar overleden zijn, hij blijft geliefd. De eerste band van de zanger, Grey Daze, komt binnenkort met een nieuw album. En van dat album is net een nieuw nummer gereleased. De video van Soul Song is bovendien gemaakt door de zoon van Chester, Jaimie Bennington.

We kennen Chester Bennington allemaal als de frontman van Linkin Park. Maar ondertussen weten we ook dat de zanger terug aan het werk was met z’n eerste band, Grey Daze. Dat werk bestond uit het opnieuw opnemen van oude nummers van de band, om die “voor echt” te kunnen uitbrengen.

‘Amends’

Maar – zoals we helaas ook allemaal weten – zijn die opnames niet helemaal afgerond, want in 2017 is Chester Bennington overleden. De zanger liet miljoenen fans achter, maar ook heel wat vrienden en een familie. En die zetten zich keihard in om de herinnering aan hun geliefde in eer te houden.

Op juni komt Grey Daze met een nieuw album, waarop Chester Bennington te horen is. ‘Amends’ zou normaal al in april verschenen zijn, maar door de coronacrisis is die release niet doorgegaan zoals gepland. Om fans (van Linkin Park) toch iéts te geven, heeft de band beslist om nog een nummer van dat album te lossen.

“Volledige cirkel”

Soul Song gaat over de “vele manieren waarop we verlicht worden, kennis krijgen, en de vele manieren waarop we dat net niét voelen”, vertelt Jaime Bennington, de zoon van Chester. Hij is verantwoordelijk voor de video die bij het nummer hoort.

“Dat was zo’n “volledige cirkel”-moment”, legt één van de Grey Daze-oprichters en drummer Sean Dowdell uit. “Zo’n moment waarop we ons herinnerden hoe we Chester ontmoetten, toen ie zelfs nog jonger was dan Jaime nu. En nu nemen we op met z’n zoon! Het was een hoogtepunt voor de opnames van ‘Amends’. “

Grey Daze loste ook een documentaire in acht delen over de making of van ‘Amends’. De reeks kreeg de toepasselijke (en dubbele) naam Making Amends.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452