Left Right
scrollTop top

Linkin Park-frontman Chester Bennington te horen op nieuw album van eerste band


Chester Bennington
© chester.linkinpark.com

Chester Bennington is voor veel mensen “de frontman van Linkin Park”. Maar dat was niet de band waarmee hij z’n muzikale carrière op gang trapte. Dat deed ie bij Grey Daze en vlak voor Bennington stierf was de band zelfs oude muziek opnieuw aan het opnemen. Het album dat er in 2017 zou komen, wordt nu afgewerkt en het is een eerbetoon aan de overleden Chester.

Voor hij frontman werd van Linkin Park, zong Chester Bennington in de band Grey Daze. Die was dus actief in de jaren ’90 en nam toen twee albums op: ‘Wake Me’ en ‘… No Sun Today’. Maar binnenkort zit er opnieuw een album aan te komen, mét de stem van Chester Bennington en z’n zoon Jaime.

Samen muziek aan het maken

De mannen van Grey Daze hebben niet zomaar de stem van Bennington van oude opnames gehaald. Nee, de zanger was samen met z’n oude band opnieuw muziek aan het opnemen toen hij overleed. Dat schreef z’n weduwe in een lange tekst op Twitter.

“In februari 2017 begonnen Chester en z’n bandmakkers hun muziek opnieuw op te nemen, omdat ze oude muziek van de band opnieuw zouden uitbrengen”, schrijft Talinda Bennington. “In juni kondigde hij aan dat Grey Daze weer samen zou komen en een verjaardagsshow zou spelen in de herfst.”

Verder gaan met waar Chester trots op was

“Hij keek er zo naar uit om dat te doen, hij wilde echt rockmuziek spelen en er waren boodschappen in de nummers, waarvan hij wist dat fans ze zouden kunnen gebruiken”, gaat Chesters weduwe verder. Toen hij stierf, verdween de reünie op het achterplan.

Iedereen had tijd nodig om te rouwen, om emoties te verwerken voor ze konden verder werken. “Eens de wolken wat weggetrokken waren, eens we opnieuw konden focussen op wat Chester zou willen, zochten we een manier om verder te gaan met waar Chester mee bezig was, met de dingen waar ie trots op was en die hij met z’n fans wilde delen.”

Wanneer het Grey Daze-album er komt, is nog niet bekend. Wat we wél al weten is dat het uitgebracht zal worden door 320, de organisatie van Chester en z’n weduwe Talinda Bennington.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…