“Gelukkige verjaardag, maat!” Zo herdenkt Linkin Park overleden frontman Chester Bennington

“Gelukkige verjaardag, maat!” Zo herdenkt Linkin Park overleden frontman Chester Bennington

Het is een jaar geleden sinds Chester Bennington, de frontman van Linkin Park, stierf. Op 20 juli nam de zanger zijn eigen leven in zijn huis in Los Angeles. Bennington zou 42 jaar zijn geworden en dat herdenken zijn bandleden door een eerbetoon te houden voor hun iconische collega en vriend. 

De metalwereld stond een jaar geleden op zijn kop toen frontman van Linkin Park, Chester Bennington overleed. Na een lange strijd met zijn geestelijke gezondheid en druggebruik besloot hij een einde te maken aan zijn leven. Zijn lichaam werd de volgende morgen gevonden door een vriend. Mike Shinoda leidde een eerbetoon aan zijn overleden bandmaat. Op Twitter en Instagram postte hij een eenvoudige maar ontroerende boodschap: “’Gelukkige verjaardag, maat”, schreef hij naast een foto van Bennington op het podium. Het officiële Twitter-account van de band plaatste ook een bericht en deelde een momentopname van de zanger op het podium, glimlachend en gebarend naar de fans.


One More Light

Na de tragische gebeurtenis van de muzikant heeft de band het ‘One More Light Fund’ opgericht om hulp te bieden aan mensen die getroffen zijn door depressie en andere geestelijke gezondheidsproblemen. Het is vernoemd naar Benningtons laatste album ‘One More Light’ toen hij enorm worstelde met zijn ziekte. Dat vertelde hij ook tegen journalist Will Lavin. “One More Light is voor ons een zeer persoonlijk en zeer therapeutisch soort record’, zei hij. ‘We hebben veel aspecten van ons leven gehad die we waarschijnlijk nooit met iemand zouden hebben gedeeld en alleen zouden hebben aangepakt.”

Gesponsorde artikelen